12-jarig meisje levensgevaarlijk gewond na aanrijding tijdens fietstochtje op vakantie

Veurne/Ronse -

Een 12-jarig meisje is zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze op vakantie in Veurne tijdens een fietstochtje aangereden werd door een auto. De feiten gebeurden voor de ogen van haar vriendinnetje. “De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk”, zegt korpschef Peter Billiouw van zone Spoorkin.

Jelle Houwen

De aanrijding gebeurde zaterdagmiddag rond 14.15 uur op het kruispunt van de Vaartstraat met de Nijverheidsstraat in Veurne, net buiten het oude stadscentrum. Het 12-jarige meisje uit de regio van Ronse, die op weekend of vakantie was in Veurne, kwam er zwaar in aanrijding met een auto voor de ogen van haar vriendinnetje, die met haar meereed. Aan het stuur van de wagen zat een 85-jarige.

De MUG-heli kwam ter plaatse om het meisje de eerste zorgen toe te dienen en vloog haar dan over naar het ziekenhuis. © Davy Lucidarme

Zware aanrijding

“De omstandigheden van het ongeval en de aanrijding zijn nog niet helemaal duidelijk”, zegt korpschef Peter Billiouw van politiezone Spoorkin. “We weten nog niet of het meisje gevallen is of opgeschept werd door de auto. In ieder geval werd ze wel geraakt door het voertuig. Haar verwondingen waren ernstig. Naast de politie kwamen ook een ambulance en de MUG-heli ter plaatse. De hele buurt werd afgesloten en er werd een verkeersdeskundige van het parket aangesteld die alles komt onderzoeken. Het kind is na verzorging ter plaatse met de helikopter naar het UZ in Gent gebracht. Ze verkeert in levensgevaar.”

© Davy Lucidarme

Slachtofferhulp

Het meisje zou een schedeltrauma hebben opgelopen. De politie kon na het ongeval de ouders van het meisje op de hoogte brengen. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de ouders en het vriendinnetje bij te staan. Zij verkeerde logischerwijze in shock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen