“Naast enkele kleine medische tussenkomsten is alles vlot verlopen”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. © Joris Herregods

Antwerpse politie maakt balans op: “Behalve enkele kleine medische tussenkomsten, was het een zeer rustige editie”

Antwerpen -

De 36ste editie van de Ten Miles was niet alleen een geslaagde editie door het massaal aantal lopers en het goede weer, ook voor de aanwezige hulpdiensten was het een zeer rustig loopfeest. “Naast enkele kleine medische tussenkomsten is alles vlot verlopen”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

nelo

LEES OOK. 30.500 deelnemers voor Antwerp 10 Miles, organisatie tevreden: “Heel geslaagde 36ste editie”

De AG Antwerp 10 Miles is al 36 jaar het grootste loopfeest van het land. Dat bleek deze zondag opnieuw. In totaal namen 30.500 lopers deel aan de verschillende loopwedstrijden. Organisator Golazo schat dat minstens 60.000 personen de lopers aanmoedigden langs het parcours en in de start- en aankomstzone op Linkeroever.

Ook de hulpdiensten waren zoals gewoonlijk massaal ter plaatse. Tal van teams van Politiezone Antwerpen en 86 hulpverleners met zeven ziekenwagens, acht interventieploegen en vier fietsploegen van Rode Kruis Vlaanderen stonden paraat. Ze verzekerden de verkeersafwikkeling en hulpverlening aan de lopers.

“Het was een heel rustige editie”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie, tevreden. “Er was veel volk, een gezellige sfeer en een zalig zonnetje.” De hulpverleners hebben op een bepaald moment de lopers aangeraden extra water te drinken door de sterke zon. “Zoals ieder jaar waren er enkele medische tussenkomsten, maar niets levensbedreigend.”

Er waren ook ongeveer 300 seingevers en meer dan 1.200 medewerkers van de organisatie, vooral vrijwilligers, in de weer. Verschillende stadsdiensten zorgden ervoor dat na afloop van de wedstrijd de straten netjes achterbleven. De tunnels en binnenstad zijn intussen weer open voor verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER