Ook in Moldavië wordt geprotesteerd tegen de oorlog in Oekraïne, zoals hier in de hoofdstad Chisinau. Het land vreest een Russische inval.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in Moldavië wordt geprotesteerd tegen de oorlog in Oekraïne, zoals hier in de hoofdstad Chisinau. Het land vreest een Russische inval. © ANP / EPA

Rusland bedreigt nu ook Moldavië: een land zo groot als België, in elkaar geknutseld door de Sovjets

De angst dat Rusland ook richting Moldavië koerst, is weer opgeflakkerd. Niet iedereen in dat kleine land (een van de armste van Europa) zou daar echter rouwig om zijn. Moldavië is tot op het bot verdeeld.

49 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ik denk dat WOIII begonnen is maar het hoeft niet nucleair te worden. De tijd is rijp, vrees ik. Die oude Sovjet-cultuur is een bedreiging voor iedereen en moet binnen haar grenzen blijven. Het mag geen exportproduct worden. Estland, Letland, Litouwen, Finland, Zweden, Polen, Moldavië zijn soevereine landen. Hun keuze om te behoren bij het vrije westen verdient respect. De strijdarena is Oekraïne. We moeten met z'n allen die strijd winnen.
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Ik snap echt niet wat sommigen bezielt om Poetin nog het voordeel van de twijfel te gunnen. Als Vlaanderen of Catalonië onafhankelijk willen worden is het kot te klein, maar ginder mogen landen precies zomaar geannexeerd worden.
  • Riek Tamenaers

    2 jaar geleden
    Dus een land zoals belgie enkel nog armer ? Maar even verdeeld.
  • Steve Wildemeersch

    2 jaar geleden
    Beste Cyriel, De Dag Allemaal is geen krant hè…
  • Wim Van de Wygaert

    2 jaar geleden
    Cyriel Meynaerts: juist niet. Dat is wat de westerse wereld onderscheidt van het autoritaire Rusland. Trouwens: als de pers schrijft wat de regering hen opdraagt, hoe komt het dan dat kranten kritisch zijn naar de regering toe? Wisselen ze met elke nieuwe regering het geweer van schouder?