Park & Ride onder 'brokkelbrug' in Gentbrugge pas in september open: half jaar later dan gepland 

Niet deze lente maar pas in september kan de Park & Ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge, de zogenaamde brokkelbrug, weer open. De renovatie van de brug liep een half jaar vertraging op door slechte weersomstandigheden. "Het was te lang te koud om de werken op tijd af te krijgen", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).

Met 6 maanden vertraging zal de Park & Ride onder het viaduct in Gentbrugge in september weer open gaan. Dat komt omdat de grondige renovatie van de brug af en toe moest stilgelegd worden, onder meer door de koude. "En die koude was de eerste maanden van dit jaar soms hardnekkig", zegt Gents schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw. 

De Park & Ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge ging dicht in het najaar van 2018. Er waren enkele betonbrokken naar beneden gevallen, en het was niet meer veilig om er mensen te laten parkeren. 

Het is niet dat Wegen en Verkeer niet wíl, aan slecht weer valt weinig te doen

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit Gent

De renovatie van de brug heeft met enkele problemen gekampt en er was de koude. Schepen Watteeuw: "Er waren problemen om de onderlaag van het viaduct goed te krijgen door de aanhoudende koude. Vandaar de vertraging. Het is jammer dat de Park & Ride niet nu meteen kan open gaan. Maar het belangrijkste is dat de werken goed gedaan worden, zodat alles veilig is. En als die werken door het weer stilliggen, is dat een tegenslag. We weten dat het Agentschap Wegen en Verkeer er alles aan doet om het zo snel mogelijk in orde te krijgen. " 

Meest gelezen