Conner Rousseau wou niet mee dus ging VTM NIEUWS zonder hem op wandel in Molenbeek

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau oogst kritiek met een uitspraak over Brussel, ook binnen de eigen socialistische rangen. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, zegt Rousseau deze week in een interview met Humo. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens ging op pad in Brussel... zonder Conner Rousseau want die was “vrij druk bezig vandaag”. Dus kreeg ze een rondleiding van Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V), die zelf jarenlang in Molenbeek woonde.

88 reacties

  • Nick Caluwé

    2 jaar geleden
    dwz dat er een studie gedaan moet worden over Brussel hoe het was, lees de commentaren hieronder, en hoe het geworden is. Mensen die er gewoond en alles zelf meegemaakt hebben, zullen wel wat meer voeling met de realiteit hebben dan iemand die nu een nationale functie bekleed en dus 'eerlijk' moet spreken voor AL zijn kiezers. Er hangt namelijk een mooie maandelijkse verloning aan vast. Nieuw voor VTM 'Alloo pluist het uit op Brusselse wijze'
  • Daniel Vos

    2 jaar geleden
    Gelijk heeft hij 100%
  • jos duriau

    2 jaar geleden
    Praat met gewone mensen , en je zal direct horen dat dit de mening van velen is , al zijn er in andere grootsteden ook wel zulke straten . Mag toch gezegd worden of niet. Van een politieker wordt wel verwacht dat hij rond de pot draait natuurlijk .
  • Kris Moernaut

    2 jaar geleden
    Het charme offensief is ingezet omdat vele trado partijen de bui al voelen hangen als verkiezingen komen, plots is er een geste om de bevolking het gevoel te geven hen meer te willen betrekken bij politiek terwijl ze nog maar net een pak burgers die duidelijk ander beleid wouden hebben genegeerd en nog altijd een partij buiten spel zetten en dan nu dit van conner indien dit vlaams belang moest gezegd hebben was het kot te klein
  • geert de roo

    2 jaar geleden
    Hij wil stemmetjes terug van vlaams belang, hoe doorzichtig is dat Rousseau.
  1. Bijna 7.000 euro uitkeringen voor één gezin: N-VA-schepen klaagt ‘constructiefouten’ sociale zekerheid aan
    PREMIUM

    Bijna 7.000 euro uitkerin­gen voor één gezin: N-VA-sche­pen klaagt ‘construc­tie­fou­ten’ sociale zekerheid aan

    Sommige gezinnen ontvangen maandelijks bijna 7.000 euro van de sociale zekerheid doordat ze leeflonen en sociale uitkeringen voor ouders én (volwassen) kinderen combineren. Veel meer dan eigenlijk nodig is, vindt Tomas Roggeman (N-VA), parlementslid en schepen voor Sociale Zaken in Dendermonde. Hij klaagt de ‘constructiefouten’ aan met enkele praktijkvoorbeelden, waarbij vier gezinnen duizenden euro’s per maand ontvangen.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.