Photo News / RV / Ilias Teirlinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / RV / Ilias Teirlinck

Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek: “Tijd dat Rousseau uit zijn auto met chauffeur stapt en konijnenpak met populistische uitspraken achter zich laat”

Sint-Jans-Molenbeek“100.000 mensen wonen hier en hij scheert ze allemaal over één kam.” Conner Rousseau heeft in Molenbeek op z'n minst een gevoelige snaar geraakt, maar blind voor problemen zijn ze er niet. Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek. “De uitspraak van Rousseau is een cliché dat je verwacht in een Antwerps café, niet uit de mond van een socialistische voorzitter.”

  1. Klooster De Grote Sleutel wordt wooncomplex, maar daar is niet iedereen gelukkig mee: “Het verkeer is er nú al een probleem”
    PREMIUM

    Klooster De Grote Sleutel wordt wooncom­plex, maar daar is niet iedereen gelukkig mee: “Het verkeer is er nú al een probleem”

    De plannen voor de bouw van een wooncomplex in het voormalige klooster ‘De Grote Sleutel’ in Alsemberg veroorzaken opnieuw beroering. Het dossier sleept al jaren aan en momenteel loopt er een openbaar onderzoek naar aanleiding van de omgevingsvergunning die is aangevraagd door de projectontwikkelaar. “Er is geen nood aan een nieuw verstedelijkingsproject”, klinkt het bij Vlaams Belang. Schepen van patrimonium Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) erkent dat het een complex dossier is en legt uit waarom.
    Alsemberg
  2. Welke brouwerijen kan je bezoeken, wat valt er te eten en hoe geraak je er? Alles wat je moeten weten over Toer de Geuze 2024
    PREMIUM

    Welke brouwerij­en kan je bezoeken, wat valt er te eten en hoe geraak je er? Alles wat je moeten weten over Toer de Geuze 2024

    In het weekend van 4 en 5 mei is het opnieuw Toer de Geuze in het Pajottenland en de Zennevallei. De streek staat dan ook gekend om zijn bier en de vele succesvolle en bekende brouwerijen. Elke twee jaar zetten deze brouwerijen twee dagen lang hun deuren open zodat iedereen kan komen proeven en kijken naar hoe het allemaal in z’n werk gaat. Er komt volk van over de hele wereld op af. Ontdek hier waar je een boke met geuzenpâté kan eten of varken aan ‘t spit, en welke bus of fietsroute je kan nemen. Toch liever met de auto? Dan tonen wij u waar u kan parkeren.
    Linkebeek, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos