Straatracers veroorzaken ravage in rustige straat: geparkeerde wagens en voordeur geramd

Gent -

In de Westergemstraat in Wondelgem raakten verschillende wagens beschadigd nadat straatracers de controle over het stuur verloren. Een voordeur van een woning werd door de klap ook geramd. De straatracers werden door de politie gearresteerd.

Simon Dekaezemaker

De rustige Westergemstraat in Wondelgem werd woensdagavond omstreeks 23 uur opgeschrikt door een luide knal. Buurtbewoners snelden naar buiten en troffen daar een ravage aan. Verschillende geparkeerde wagens waren zwaar beschadigd.

Volgens buurtbewoners waren enkele jongeren aan het straatracen. In de smalle Westergemstraat verloor één van de chauffeurs de controle over het stuur en ramde die verschillende geparkeerde wagens. Een wagen vloog zeven meter vooruit. Een oldtimer kwam ook in de gevel van een woning terecht.

Bij het incident vielen geen gewonden, maar de materiële ravage voor de buurtbewoners is groot. Verschillende wagens zijn zwaar beschadigd. De voordeur van één woning was door de klap volledig kapot en moest gestut worden. De straatracers werden opgepakt door de politie.

De schade aan de woning in de Westergemstraat is groot ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer