Straatracers veroorzaken ravage in rustige straat: geparkeerde wagens en voordeur geramd

Gent -

In de Westergemstraat in Wondelgem raakten verschillende wagens beschadigd nadat straatracers de controle over het stuur verloren. Een voordeur van een woning werd door de klap ook geramd. De straatracers werden door de politie gearresteerd en hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Simon Dekaezemaker

Eric Achtergaele woont al enkele jaren in de Westergemstraat. Hij had donderdag de vroege shift en moest daarom om 4.30 uur uit bed. Rond 11 uur maakte hij zich klaar om te gaan slapen, maar toen hoorde hij plots een luide knal. “Ik dacht eerst aan een enorme gasexplosie. Zo luid was het.”

Toen hij beneden ging kijken, trof hij een ravage aan. In zijn hal lag overal glas en zijn voordeur was volledig vernield. Door het deurgat zag hij zijn Ford Mustang in prak staan. “Die was door de klap tegen de gevel en deur geslingerd. Ook mijn Citroën, die voor de deur stond, was volledig vernield.”

“Acht meter verder gekatapulteerd”

Oorzaak van deze ravage waren twee straatracers. Met hun witte Citroën waren ze tegen elkaar aan het vlammen in de smalle Westergemstraat. Enkele huizen voor Eric loopt het fout. Ze verliezen de controle en vlammen tegen een geparkeerde zwarte Audi. Die schiet vooruit tegen een rode Citroën.

“Mijn wagen is acht meter verder gekatapulteerd”, vertelt de eigenares. “En vergeet niet dat mijn handrem opstond. De jonge chauffeurs, verklaarden aan de politie dat ze 35 kilometer per uur reden. Nonsens gewoon. Op een camera van een buurman, zag je ze roekeloos voorbij vlammen.”

Rijbewijs ingetrokken

Bij het incident vielen geen gewonden, maar de materiële ravage voor de buurtbewoners is groot. Eric zijn deur werd dezelfde nacht gestut door de brandweer. “Zonder auto kan ik moeilijk op mijn werk raken. Hopelijk regelt de verzekering dit snel. Anders wordt het een stevige financiële domper.”

De twee straatracers werden dezelfde avond opgepakt door de Gentse politie en verhoord. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek naar de feiten opgestart. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ondertussen voor 15 dagen ingetrokken wegens verkeersonveilig gedrag.

De schade aan de woning in de Westergemstraat is groot ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen