Belgische politici bij de presentatie van het online platform 'Een land voor de toekomst'.
Volledig scherm
PREMIUM
Belgische politici bij de presentatie van het online platform 'Een land voor de toekomst'. © Photonews

Slangen op maandag. “Wat Frodo moest ondernemen, is klein bier vergeleken met wat van mij als geëngageerde burger verwacht wordt”

Op de vlucht voor 1 mei-slogans die net zo goedkoop als onbetaalbaar zijn, vroeg ik me af hoe ik de zondag zou doorbrengen. Zou ik fietsen, wandelen, een museum meepikken of toch maar de toekomst van ons land bepalen? Blijkbaar weet de politiek het ook allemaal niet meer zo goed, want op de website eenlandvoordetoekomst.be worden alle landgenoten uitgenodigd om “na te denken over de toekomst van onze democratie en staatsstructuur”. 

30 reacties

  • Rik Duyvejonck

    2 jaar geleden
    Juist heb ook er aan begonnen , na 3 vragen heb ik het opgegeven. De PowerPoint van de regering met de Corona was dan nog interessanter . Je kon er dan nog mee lachen. Met hun onkunde. Nu is het huilen met de pet op. En inderdaad ze konden dat geld beter gebruiken.
  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    Ik lees hier weer de vergelijking met het VK, of ze het goed doen of niet weet ik niet, maar ik zie wel de wisselkoersen en dan zie ik de euro serieus terrein verliezen tegenover de GBP en de USD. Dus kom niet zeggen dat ze zo slecht bezig zijn. Dat er logistieke problemen zijn, juist. Maar vergeet nooit het Gemenebest, als ze dat terug brengen dan is de EU verloren want dan zal alle import uit die landen via het VK gebeuren.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Een oorlog net buiten de EU grens, en de eenheid binnen de Vlaamse nationalisten is al zoek. De ene wil poetin steunen, en de andere wil onmiddellijk 14 extra F35 gevechtsvliegtuigen bij de Amerikanen bestellen. Arm Vlaanderen, en dat wil onafhankelijk worden !
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Danny Damiaens Beseft u wel dat de uitstap uit de Zweedse regering van de N-VA ons miljarden euro's heeft gekost? En dat de onderhandelingen na de verkiezingen een lijdensweg werden waarvan we nu nog altijd de gevolgen dragen?
  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Slangen voor het lintje van Premier en we zijn gered.