De Hongaarse premier Viktor Orbán.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orbán. © REUTERS

Hongarije dreigt met veto tegen EU-boycot Russische energie

Ieder voorstel van de EU om de invoer van Russische olie en gas te beperken, kan rekenen op een veto van Hongarije. Dat heeft een hooggeplaatste Hongaarse minister van de regering van premier Viktor Orbán zondag gezegd. 

295 reacties

  • Jo Janssens

    2 jaar geleden
    Ontzenuw de Europese impasse inzake al dan niet invoeren van energie uit Rusland door eenvoudigweg de raad op te volgen van Professor Koen SCHOORS omtrent importheffingen. Spielerei met BTW zet geen zoden aan de dijk.
  • Walter Vernimmen

    2 jaar geleden
    Wanneer gaat de Europese unie nu eens duidelijk maken dat er regels zijn .Hongarije moet geband worden van stemming . Het moet nu eens krachtdadig zijn,in plaats van de bepampering .Europa of Rusland kiezen of delen .
  • Louis Momme

    2 jaar geleden
    Dat Hongarije terug bij Rusland aansluit, dan zijn we er van af. Ze zijn niet solidair met Europa. Dan kunnen ze (terug) ondrvinden wat Russisch betekent. Het toont ook aan dat het vetorecht overal moet afgeschaft worden. Dat is een sabotagerecht.
  • Dre Verhaert

    2 jaar geleden
    Oekraïne pakte de corruptie aan en had een groeiende economie. Het was in die mate een succes dat Putin er een stokje voor moest steken om zijn eigen incompetentie te verbergen. Ukraine is de graanschuur van de EU met enorme reserves aan gas, uranium, mineralen en goed opgeleide werkkrachten. Ukraine erin en Hongarije eruit!
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Zoals Hongarije niet bij de EU hoort te zijn, is Oekraïne evenmin een goed aanwinst. Stop toch met zo medelijdend te zijn met dat Oekraïne. Het zijn allemaal oostblok landen en die horen niet bij de EU. Die passen in de invloedssfeer van Rusland. Anders komt er miserie van, bewijs is er.