Links: Marta Kostyuk, rechts: Sergei Stakhovsky.
Volledig scherm
Links: Marta Kostyuk, rechts: Sergei Stakhovsky. © AFP

“Nadal, is het dan wel fair dat onze kinderen sterven?”: Oekraïense tennissers verontwaardigd dat ze geen steun krijgen

TennisDe uitsluiting van Russische en Wit-Russische tennissers op Wimbledon zorgt voor bijzonder veel controverse. Menig topper zoals Nadal, Djokovic en Murray vindt dat geen faire keuze, wat op veel weerstand stuit bij de Oekraïners. Zoals bij Marta Kostyuk of bij gewezen speler Stakhovsky, momenteel vechtend aan het front: “Is het dan ook fair dat Oekraïense kinderen geen tennis meer kunnen spelen, Rafa? Is het fair dat zij sterven?”

9 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Men moet individuen niet gelijk stellen aan een regime in hun land. Anders moeten we ook de Iraniërs, Syriërs, Turken, Chinezen en nog zo wat de helft van de wereld uitsluiten van deelname. We deden dat toch ook niet met Amerikanen tijdens de oorlog in Vietnam. Alleen voor landencompetities waar men zijn land vertegenwoordigt kan dat acceptabel zijn.
  • Axel Limbourg

    2 jaar geleden
    Juist awel doe me een plezier als de Amerikanen terug ten oorlog trekken, en ze nemen de britten de Fransen en de Belgische mee, sluit ze dan ook maar in het vervolg uit oke
  • Alex Tas

    2 jaar geleden
    Als de Russen hun mond opendoen dan worden ze vermoord of vergiftigd of wat dan ook
  • August Leemans

    2 jaar geleden
    Het is aan de sponsors van het tennis om een duidelijk standpunt in te nemen. Deze tennissers verdienen hun geld net jullie sponsering en jullie moeten dan ook een duidelijk standpunt innemen over deze zinloze oorlog en Oekraïne. Dan is het aan de wereld om nog van deze sport te houden of ze te weren uit de media.
  • Paul Kuijer

    2 jaar geleden
    Oprotten met die Russen. In welke sport dan ook! Alleen meedoen indien een duidelijk statement tegen de oorlog wordt gegeven.