De Antwerpse politie is op zoek naar negen getuigen van een vechtpartij aan de ingang van café Bonaparte. © Politie Antwerpen

Klant café Bonaparte zwaargewond na slag van portier: politie doet oproep naar negen getuigen

Antwerpen -

De Antwerpse politie is op zoek naar negen getuigen van een vechtpartij aan de ingang van café Bonaparte op de Grote Markt. Op zaterdag 2 april deelde een portier van het café een zware slag uit aan een 38-jarige klant. “De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

nelo, jtp, sare

Op zaterdag 2 april ontstond aan de ingang van café Bonaparte, op de Grote Markt, een schermutseling tussen twee klanten en een portier. Ze werden de toegang tot het café ontzegd omdat er volgens de portier te veel volk binnen zat. Even later mochten twee andere klanten echter wel binnen.

Het duo ging verhaal halen bij de portier en het kwam tot een schermutseling. “De portier deelde een slag uit aan het 38-jarige slachtoffer, waarna die met het hoofd op de grond viel en het bewustzijn verloor”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De toestand van de man is ondertussen nog steeds kritiek.”

Na de feiten startte de lokale recherche een onderzoek. “Daaruit bleek dat de 27-jarige verdachte niet aan de voorwaarden voldeed om te werken als portier”, vertelt Migom. Hij werkte niet voor een erkende veiligheidsfirma. De man zou aan de deur van de bekende karakaokebar gestaan hebben als ‘host’ om identiteiten te controleren en tijdens de coronacrisis ook CST te scannen. Na de feiten werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, hij werd daar vrijgelaten onder voorwaarden en mag volgens onze informatie voorlopig niet werken in het uitgaansleven.

Een maand na de feiten probeert de politie uit te klaren wat er zich exact afgespeeld heeft voor café Bonaparte. Het slachtoffer kon gezien zijn toestand nog niet verhoord worden en de camerabeelden van de feiten zouden nogal onduidelijk zijn. Om het onderzoek vooruit te helpen, doet de politie nu een oproep naar getuigen die die avond aanwezig waren.

Via camerabeelden werden negen personen in beeld gebracht die de feiten mogelijk hebben zien gebeuren. Iedereen die informatie heeft kan zich melden via de Blauwe Lijn: blauwe.lijn@politie.antwerpen.be of 0800 123 12.

Getuige 1: Man, kort donker haar, drager van een rode jas, zwarte schoenen met witte zool en lichte jeans.

 © Politie Antwerpen

Getuige 2: Man, getaande huidskleur, zwart haar, zwarte volle snor en baard.

 © Politie Antwerpen

Getuige 3: Vrouw, blond haar, zwarte broek, rode jas en witte schoenen.

 © Politie Antwerpen

Getuige 4: Man, kort zwart haar, witte trui met opdrukken, donkere broek en witte schoenen.

 © Politie Antwerpen

Getuige 5: Man, donkere broek, zwarte jas met witte, verticale streep, donkere sjaal en muts.

 © Politie Antwerpen

Getuige 6: Man, getaande huidskleur, zwarte kledij, lichte sjaal met horizontale zwarte streep, beperkte gezichtsbeharing.

 © Politie Antwerpen

Getuige 7: Man, witte schoenen van Nike, donkere broek, zwart-witte jas met gele accenten en een lichte pet.

 © Politie Antwerpen

Getuige 8: Man met kort donker haar, zwarte schoenen met witte zool, donkere broek en een zwarte jas met rode mouwen en kap.

© Politie Antwerpen

Getuige 9: Vrouw met halflang donker haar, witte schoenen, lichte jeans en zwarte trui.

 © Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen