REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Infantino minimaliseert dodelijke WK-werven in Qatar, Human Rights Watch veroordeelt uitspraken: “Dit is een doofpotoperatie”

WK voetbalDe werken aan de stadions voor het WK voetbal in Qatar hebben de buitenlandse gastarbeiders “waardigheid” en “trots” bezorgd volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Dat zei hij op een congres in Los Angeles. En, nog opvallender: hij minimaliseerde ook het aantal doden die er tijdens de bouw van de voetbalstadions zijn gevallen. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch reageerde scherp in een persmededeling. “FIFA moet zijn verantwoordelijkheid opnemen.”

32 reacties

  • Karel Van Beeck

    2 jaar geleden
    Geld, geld en nog eens geld. Iets anders telt niet.
  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    Natuurlijk doet hij dat? Maar alle landen gaan er naartoe?
  • Peter Van mol

    2 jaar geleden
    Inderdaad er zijn geen 6500 doden gevallen, het zijn er ondertussen bijna het dubbele…
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Hij verkondigt de praat van de organisatoren. Uiteraard is hij blind voor de waarheid. Het is een wereldwijd fenomeen geworden, waar niemand nog toegestaan is de minste kritiek te uiten.
  • David Lievens

    2 jaar geleden
    Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar Infantino is zowaar erger dan Blatter. Blatter bleef vrolijk glimlachen terwijl in Brazilië arme mensen uit hun huizen werden gezet, want dat was geen zicht om zulke wijken in de buurt van stadions te hebben. Infantino blijft gewoon glimlachen terwijl er doden vallen. Op welke planeet leeft die man?