Recept voor spaghetti Hawaï veroorzaakt felle kritiek online: “Een belediging voor de Italiaanse keuken"
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.”
Als je ooit in Italië bent geweest, heb je het ongetwijfeld al eens gemerkt: vragen om een pizza Hawaï of een pizza met ham en ananas is not done. Je zal gevraagd worden om iets anders te kiezen of zelfs om de zaak te verlaten. De Britse culinaire auteur Lorna Cooper besloot om er nog een schepje bovenop te doen: in de eetrubriek van BBC, die normaal goed beoordeeld wordt, plaatste ze het recept voor een spaghetti Hawaï.
Cooper noemt het “een gezinsvriendelijk pastarecept dat het beste uit ingeblikt voedsel haalt”. In de ingrediëntenlijst vind je onder andere ananas, ham, knoflook en roomboter terug. De reacties daarop zijn niet min. Iemand op sociale media noemt het recept “een belediging voor de Italiaanse keuken”. Bij een andere gebruiker klinkt het dan weer dat “BBC Italië de oorlog heeft verklaard”. Het recept voor spaghetti Hawaï kan ook maar rekenen op een magere score van 1,5 op 5 sterren, waar de BBC Food-sectie doorgaans een pak beter doet.
Ananas in pasta is zoals spaghetti met salami en confituur: gewoon niet lekker
“Gewoon niet lekker”
De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza, van La Botte uit Genk, probeert de ophef op sociale media te verklaren. “Het is natuurlijk niet aan mij om te oordelen. Maar ik zou zeggen: probeer het gewoon zelf thuis om eens te proeven. Dan begrijp je instant de negatieve reacties die mensen op het recept geven. Het is eigenlijk een beetje zoals spaghetti met salami en confituur: gewoon niet lekker.” Ananas hoort volgens Peppe eerder thuis in desserts, niét in pasta. Het kan bijvoorbeeld lekker zijn bij vanille-ijsjes of je kan het ook roosteren.”
Ook wat de ananas-op-pizzakwestie betreft, bestond er al commotie genoeg. Zo vertelde het team van pizzeria Amuni in Brugge eerder al dat de combinatie ananas en pizza een echte no go was. “Nee, ananas komt echt niet op onze pizza”, klonk het toen we hen vroegen naar hét perfecte pizzarecept. “In Napels zijn al voor minder mensen vermoord.”
Maar oordeel vooral zélf of die ananas uw pasta of pizza smakelijker maakt. Of net niet.
Poll
Vind jij spaghetti hawaï een goed idee of niet?
-
Ja, lekker! (29%)
-
Nee, ananas past hier écht niet in! (71%)
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?
Je hebt het vast al meegemaakt: je staat in de keuken, breekt een ei en gooit het in de pan. Maar net als het lekker begint te bakken, zie je plots een vreemd rood stipje in de dooier zitten. Wat is dat precies? Mag je het opeten? En wat met de rest van het ei? Ine Kempen van het Proefbedrijf Pluimveehouderij legt uit. -
Op aanraden van The New York Times: de 5 beste eetadresjes in onze hoofdstad
“Een opkomende place to be voor fijnproevers", zo omschrijft de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ onze hoofdstad. “Gastronomisch is Brussel vergelijkbaar met Brooklyn of Marseille”, klinkt het. Daarbij lijsten ze vijf eetadresjes op die dit jaar zéker een bezoekje waard zijn. Maar waarom springt Brussel nu plots in het oog? Culinair journalist Michel Verlinden legt het uit. -
-
PREMIUM
Een ‘rougeke’ met passievruchtsmaak: lekker of niet? HLN-biersommelier proeft: “Verraderlijk biertje”
-
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
“Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur
Grote rode en gele borden duiken op in de straten van het Nederlandse Utrecht en Leiden. Op het eerste gezicht een belabberde reclamecampagne, er staat namelijk nergens tekst of zelfs maar een logo op het paneel, tot voorbijgangers dichterbij komen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe vrijwel iedereen het er meteen over eens is: “Ik ruik frietjes.” In de reclameborden zitten ook echte frietjes van McDonald’s. Met deze actie willen ze meer klanten naar hun restaurants lokken, die vaak maar op enkele minuten stappen van de reclameborden liggen. -
Jobat
Hoeveel verdient een uitzendconsulent? En zijn er specifieke diplomavereisten?
-
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
-
143 paaseitjes van 12 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?
Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een eitje met banaansmaak te zetten. De verpakkingen rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Ontdek in de grote HLN-paaseitjesgids de smaken achter de papiertjes van 143 paaseitjes van 12 verschillende supermarkten en bekende merken. -
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
Een auto van het werk blijft aan populariteit winnen, zo blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta. Maar wat is de impact van zo’n bedrijfswagen op je loon? En zijn er gevolgen voor je dertiende maand en pensioen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal experte verloning bij Acerta Consult. -
Spaargids.be
Meer mensen vergeleken hypotheektarieven, tot vorige maand: “Het lijkt erop dat de consument het wat opgeeft”