Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © REUTERS

“Vooraf had ik hiervoor getekend”: indrukwekkende Van der Poel behoudt leiderstrui na korte tijdrit in Giro, zege is voor Simon Yates

GiroSimon Yates heeft de tijdrit in de Giro gewonnen. De Brit toonde zich sneller dan een sterke Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin. Van der Poel behoudt zijn roze leiderstrui.

24 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Er reden anders nog wel renners mee die tegen de klok kunnen rijden. Zoals Dumoulin bijvoorbeeld. Vorig jaar 2e in de tijdrit op de OS.
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Een zeer mooie prestatie van Mathieu waaruit blijkt dat hij ook daar enige aanleg voor heeft. Maar we moeten nu ook niet overdrijven want zonder Ganna VanAert Evenepoel Pogacar Kung enz.... ontbrak er toch heel wat. Maar toch sterk.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Wat een atleet is Mathieu toch. Fantastisch.
  • Wim Peeters

    2 jaar geleden
    Mike Milan, 5 kilo lichter zal niet gaan. Hij is nu al zo scherp als een mes.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    2 jaar geleden
    Het was maar 9 km he.Veel korter dan een veldrit.Hij had altijd sneller moeten zijn dan Yates, want die had nooit kunnen winnen tegen een fitte WVA of Remco, de aerokogel.MVDP zal trouwens nooit van zijn leven een tijdrit winnen tegen Evenepoel op de weg, niet op het vlakke en ook niet bergop.Maar hij is wel een fantastisch renner.