AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Oud-speechschrijver vreest dat Poetin vandaag weer dreigt met kernwapens: “Hij zal zich voordoen als een ‘absolutely crazy guy’”

“Poetin zal zich voordoen als een ‘absolutely crazy guy’.” Als een gek. Dat voorspelt Abbas Gallyamov, zijn voormalig speechschrijver. Wat dat betekent, moet straks blijken uit Poetins toespraak. “Gaat hij voor een oorlogsverklaring? Dat is mogelijk”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).

28 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Eric Ramaekers , als er een atoombom valt op Europees grondgebied is Rusland op een halfuurtje plat gebombardeerd . Want opgelet met die duitsers ze willen geen oorlog , maar als er zoiets valt op Europees grondgebied dan worden ze dadelijk wakker
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Oekraïne was eerst een onafhankelijk rijk met Kiev als hoofdstad en Rusland als een soort provincie. Later, begin 20e eeuw, werd het een onafhankelijk land. In 1921 werd het overlopen door het Rode Leger van Rusland en 1922 ingelijfd bij Rusland. Het maakte dus deel uit van Rusland, oswald billiet, omdat het bezet werd door Rusland. Net zoals Polen, Roemenië, Oost-Duitsland, Hongarije, Tsjecho-Slowakije, de Baltische staten en Albanië na WOII ongevraagd ingelijfd werden bij de Sovjet-Unie.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Hij heeft blijkbaar ook opgemerkt dat er met de toename van extreem rechtse en neonazi bewegingen een verrechtsing is in West-Europa. Maar dat zijn juist deze die dwepen met Poetin. Hij moet ons niet ongevraagd van zijn aanhangers komen bevrijden. Dat is een intern probleem dat we zelf wel zullen oplossen.
  • erik ramaekers

    2 jaar geleden
    Als er een atoombom op Europa valt gaan de Amerikanen zich er niet mee bemoeien.Ik zie Rusland en de USA met daartussen de resten van wat ooit Europa was.
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Niet dus, de parades in Rusland zijn altijd indrukwekkend, de resultaten van de conventionele strijdkrachten zijn dat alleszins niet. Dreigen met atoomwapens kunnen ze goed, maar ze vergeten dat elke zulke aanval wordt beantwoord. Voordeel voor het westen is dat als Moskou en St Petersburg plat leggen het belangrijkste weg is.