©  BELGA

Bouchez verzet zich tegen totaalverbod op gokreclame: “Deze puriteinse visie slaat nergens op”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het helemaal niet eens met het voorstel van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) voor een totaalverbod op gokreclame in ons land. “Moet het voetbal echt kapot in ons land? Deze puriteinse visie slaat nergens op”, klinkt het op Twitter.

jvh

Van Quickenborne (Open VLD) wil tegen eind dit jaar komaf maken met het bombardement aan reclameboodschappen waarmee gokbedrijven iedereen om de oren slaan, ook jongeren. “Ze maken steeds meer winst op kap van mensen met een verslaving. De gevolgen zijn afschuwelijk. Daarom moeten we durven zeggen: Stop.”

LEES OOK. Minister Van Quickenborne gaat alle gokreclames weren: “Het is de spuigaten uitgelopen. Dat moet stoppen” (+)

Van Quickenborne heeft daarvoor een nieuw Koninklijk Besluit opgemaakt. Volgens de vicepremier zijn de zes bevoegde ministers binnen de regering het eens, maar dat geldt blijkbaar niet voor alle partijen binnen de regering: MR-voorzitter Bouchez werpt zich nu al op als een sterk tegenstander van het plan. “De MR verzet zich volledig tegen het ontwerp voor een verbod op kansspelen”, schrijft hij op Twitter. “Dat is een buitensporige maatregel die bijvoorbeeld de sportsector in grote moeilijkheden gaat brengen. Moet het voetbal echt kapot in ons land?”

“De aandacht moet gaan naar mensen met een gokverslaving, die een kleine minderheid vertegenwoordigen”, klinkt het verder. “Door een gereglementeerde sector te liquideren, zullen die mensen naar platformen op het dark web gaan, zonder enige regelgeving. Deze puriteinse visie slaat nergens op. Het voorstel van de minister van Justitie is een heel slecht antwoord op een echte uitdaging waarvoor al maatregelen bestaan die kunnen worden verbeterd. De MR wil meer nuance!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer