Charles De Ketelaere in het shirt van Club Brugge, met Unibet als sponsor.
Volledig scherm
Charles De Ketelaere in het shirt van Club Brugge, met Unibet als sponsor. © Photo News

Pro League vraagt “dringend” overleg rond nakend verbod op gokreclame: “Meer dan 12% sponsorinkomsten weg”

Belgisch voetbalLorin Parys, de CEO van de Pro League, vraagt snel overleg nadat vandaag bekendraakte dat gokreclame tegen het einde van dit jaar wellicht zo goed als verboden wordt in ons land. “Dit voornemen - dat er zonder overleg kwam - snijdt meer dan 12 procent sponsorinkomsten weg op een ogenblik dat onze clubs meer dan 100 miljoen verlies maken”, schrijft Parys op Twitter. 

79 reacties

  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Betaal de spelers,trainers en makelaars wat minder en er is geld in overvloed.
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Cyriel Verbeek : heel juist 👍 Een waarheid als een koe ...!
  • cyriel verbeek

    2 jaar geleden
    wanneer gaan de voetballers eindelijk eens RSZ betalen; verbod gokreclame is weer maar eens een reden om dit op de lange baan te schuiven. Jullie moeten je schamen tot diep in de grond!
  • Marcel Desmet

    2 jaar geleden
    Reclame voor tabak hebben ze al lang verboden, maar de ergste verslavingen zoals alcohol en gokken mogen gewoon verder doen, tijd dat iemand die 2 ook voorgoed verbied. Een sportman heeft geen alcohol nodig en is altijd verdacht van omkoperij als hij gesponsord wordt door gokkantoren. Afschaffen die handels.
  • Eric Bex

    2 jaar geleden
    Wanneer gaat men eens eindelijk maatregelen nemen die de concurrentiepositie van onze Belgische voetbalclubs versterken? We zijn al afgegleden tot een Europees meelopertje en het stopt maar niet. Over de voetbalstadions die hoogdringend zijn bij bepaalde topclubs hoort men weer niets meer. Populistische uitspraken doen daar is men wel zeer sterk in. Bravo.