© YouTube

Van Durbuy naar Dubai: Tomorrowland opent ‘magische woestijnoase’ vlak bij Burj Khalifa, maar het mag iets kosten

Na de Green Fields glamping in Durbuy opent dancefestival Tomorrowland met Terra Solis een woestijnoase in Dubai. Vanaf september kunnen bezoekers daar op 25 minuten van Burj Khalifa onder de sterrenhemel overnachten. De inkleding is gebaseerd op “de magie van het festival”. Maar aan die unieke glampingervaring hangt wel een prijskaartje vast.

Tess Jacobs
Bron: Belga, Terra Solis

Een festival als Tomorrowland en een oase van rust: het is een combinatie die niet meteen voor de hand ligt. Toch belooft de organisatie dat Terra Solis het allemaal te bieden heeft. Op geen 25 minuten van de Burj Khalifa kan je in een van de tenten of lodges overnachten om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Maar het zou natuurlijk Tomorrowland niet zijn als er geen muziek werd voorzien. Verschillende dj’s zullen de gasten entertainen aan het zwembad tot de zon ondergaat. Welke events ze juist zullen organiseren, is voorlopig nog niet duidelijk.

Ook daggasten zijn welkom op de nieuwe hotspot van 371.000 vierkante meter, mits een reservatie vooraf. Wie toch graag een nachtje onder de sterren verblijft, kan kiezen uit drie formules: Polaris, Perseid en Orion, alle drie vernoemd naar sterren en sterrenbeelden. De goedkoopste formule is een tent die louter fungeert als slaapkamer, maar er zijn ook lodges met eigen badkamer. En wie het graag nog nét iets exclusiever maakt, kan voor een van de zes pool lodges met privézwembad kiezen.

(Lees verder onder de foto’s)

De Polaristenten. © Terra Solis 

De lodges hebben naast een slaapkamer ook een eigen badkamer. © Terra Solis

De Orion pool lodges liggen vlakbij het gemeenschappelijke zwembad, maar hebben ook een privézwembad te bieden. © Terra Solis

Prijskaartje

Aan eten en drinken geen gebrek in de nieuwe place to be van de Arabische woestijn. Restaurant Mesa voorziet een ‘Tastes of the World’-menu met gerechtjes om te delen en bij Shishabar Sala kan je terecht voor waterpijp en cocktails. Ook wie een dagje sfeer komt opsnuiven in Terra Solis, kan een tafel reserveren.

Het restaurant Mesa zou smaken vanuit alle uithoeken van de wereld op de kaart zetten, zoals fans dat gewend zijn van het festival. © Terra Solis 

Aan de hele Terra Solis-ervaring hangt natuurlijk een prijskaartje vast. Een week in de tweepersoonstent kost (omgerekend uit de lokale munteenheid dirham, red.) zo’n 1.200 euro, voor een lodge met eigen badkamer betaal je al snel 2.200 euro per week en zeven dagen in een pool lodge vertoeven komt op zo’n 4.800 euro. De formules zijn inclusief ontbijt, een eigen lounge en parking. Vliegtickets, drank en eten zijn dus niet inbegrepen.

Terra Solis start in september en blijft open tot juni 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER