Foto Antsje Vandenbroeck

Brand in oude NMBS-gebouwen op Arsenaalsite in Gentbrugge onder controle

De brand op de voormalige NMBS- site in Gentbrugge bij Gent is onder controle. Dat laat de Brandweerzone Centrum weten. Door de brand in een van de loodsen van de Arsenaalsite ontstond een hevige rookontwikkeling. Het is al de tweede  keer op 2 maanden tijd dat er brand uitbrak op de oude NMBS-site. De brand die er eind maart uitbrak, bleek aangestoken. 

De brand ontstond rond 14 uur in een loods op de Arsenaalsite, de oude werkplaats van de NMBS, in Gentbrugge. Door de brand was er ook een hevige rookontwikkeling. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden. Het vuur is intussen onder controle, de brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden.

Videospeler inladen...

Het is de tweede zware brand op het domein in korte tijd. In maart stond een loods op de site in lichterlaaie nadat er brand werd gesticht. Ook bij de brand van vandaag is een branddeskundige aangesteld. 

Nieuw stadsdeel

De Arsenaalsite werd in 2021 verkocht aan een groep van West-Vlaamse ondernemers. De plaats wordt uitgebouwd als nieuw stadsdeel. De stad Gent wil dat er bij de bouw rekening wordt gehouden met haar toekomstplan. Daarin staat dat er een bepaald aantal sociale woningen moeten komen, naast plaats voor cultuur en evenementen. Er werd eind vorig jaar actie gevoerd tegen de verkoop.

Meest gelezen