Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Het is nu al warm en het wordt nog veel warmer. Klimaatexperts: “Het wordt nog minstens dertig jaar erger en lelijker”

Droog, droger, droogst. En warm, warmer, warmst. Zo klinken de weersvoorspellingen voor de komende dagen. Hoe komt het dat we daardoor meer kans hebben op een warme en droge zomer? En wat voorspellen de nieuwste klimaatrapporten over onze temperaturen de komende jaren? VTM-weerman David Dehenauw en onze klimaatexperte Jill Peeters leggen uitvoerig uit: “We kunnen nooit meer terug naar hoe het was toen wij kinderen waren.”

83 reacties

  • dimitri devos

    2 jaar geleden
    Ik kan alleen maar hopen! Ik vond het deze maand alvast heel leuk!
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Het klimaat wordt warmer dus maar hier blijven ze toch hameren op het feit dat we moeten isoleren om minder te verstoken. We zullen gelijk het al jaren bezig is minder hoeven te stoken elk jaar opnieuw omdat de temperatuur globaal stijgt! Het probleem is enkel dat die ollie producerende landen woekerwinsten maken die de hele economie om zeep helpen. We kunnen de opwarming ook niet meer tegenhouden omdat grote landen blijven steenkool verbranden. Alles is gewoon naar de kloten.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    We zijn niet met te veel, we leven als te veel. Het is veel gemakkelijker en efficiënter onze ecologische voetafdruk te verminderen met 10%, dan de bevolking met 1%.
  • Sjonny Martero

    2 jaar geleden
    Het woord overbevolking spreekt niemand uit. Terwijl dat het echte probleem is en niet tegen te houden is. De planeet kan dit niet meer aan en reageert. Deiddelen die nu aangegeven worden zijn maar tijdelijk en helpt alleen vertragen. Vijftig jaar geleden waren er vier miljard mensen. Nu zeven? Op vijftig jaar tijd? Binnen vijftig jaar nog eens verdubbelen? Tja.
  • ROBERT MEYER

    2 jaar geleden
    In Spanje is het al decennia warme zomers daar klaagt niemand alleen in hier.