Filip Dewinter, Geert Wilders
Volledig scherm
Filip Dewinter, Geert Wilders © Benny Proot, ANP

Molenbeek verbiedt "werkbezoek" van Dewinter en Wilders

De burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux verbiedt dat de extreemrechtse kopstukken Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Geert Wilders (PVV) op “werkbezoek” komen in haar gemeente. Beide politici wilden de Brusselse gemeente bezoeken, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Humo had laten verstaan dat hij zich niet in België voelde wanneer hij door Molenbeek rijdt.

  1. Vijf getuigen vertellen over hun job in het stemlokaal: “De mooie dame die naast me zat op verkiezingsdag, werd mijn vrouw”
    PREMIUM
    4

    Vijf getuigen vertellen over hun job in het stemlokaal: “De mooie dame die naast me zat op verkie­zings­dag, werd mijn vrouw”

    De voorzitter, secretaris en bijzitters van een kiesbureau zien toe op een correcte stembusgang, maar velen zien er tegenop: zeker als je voor de 14de keer een brief in de bus krijgt of tegelijk met je man wordt gevraagd. Wim is de uitzondering op de regel. Als secretaris leerde hij bijzitter Anne kennen en intussen zijn ze al meer dan 10 jaar getrouwd. “Het stemlokaal heeft ons samengebracht, mooi toch?”
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan