Direct naar artikelinhoud
Sport

Acht triatlons in acht dagen op acht eilanden: ‘Kamp Waes’-deelnemer vestigt uniek record

Matthieu Bonne.Beeld Matthieu Bonne

Matthieu Bonne (28), die te zien was in het Eén-programma ‘Kamp Waes’, heeft als eerste ooit een reeks triatlons op de Canarische Eilanden afgewerkt. In acht dagen tijd heeft de Bredenaar op elk van de acht bewoonde eilanden 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon gelopen.

Vorige week startte Bonne zijn uitdaging met een triatlon op het eiland La Palma. Tot en met donderdag fietste, zwom en liep de West-Vlaming dagelijks een triatlon. In totaal komt dat op 30,4 kilometer zwemmen, 1.440 kilometer fietsen en 337,6 kilometer lopen. In de nacht van donderdag op vrijdag rondde Bonne zijn uitdaging iets voor 1 uur succesvol af. Hij is de eerste persoon ooit die daarin slaagde. Zijn prestatie was de hele week te volgen op zijn blog, waar hij berichten postte over zijn vooruitgang.

Video wordt geladen...

Matthieu Bonne volbracht eerder al straffe uitdagingen. Zo liep hij al de Marathon des Sables en zwom hij het Kanaal over. In september 2020 was hij zelfs de eerste die non-stop de volledige Belgische kustlijn afzwom.

Matthieu Bonne bij de finish van zijn achtste triatlon.Beeld Stef Reynaert