De pauzering van Musks overname van Twitter is goed nieuws voor deze 19-jarige

Multimiljardair Elon Musk heeft zijn plannen om Twitter over te nemen tijdelijk in de koelkast geplaatst. De beleggerswereld werd met verstomming geslagen, maar Jack Sweeney, de jongeman achter het Twitterprofiel dat de vluchten van Musk volgt, zal nu waarschijnlijk opgelucht ademhalen.

De overname van Twitter door Musk wordt even gepauzeerd. De Tesla-baas neemt naar eigen zeggen die beslissing omdat er nog veel onduidelijkheid is over de nepprofielen op het socialemediaplatform. Hij deelde die boodschap via Twitter, maar gaf verder geen details.

Aandeel Twitter duikt in het rood

Hoe dan ook reageerden de aandeelhouders van Twitter geschokt op het nieuws. Kort na het luiden van de openingsbel dook het aandeel van het platform ruim 9 procent in het rood. Voorbeurs was er nog sprake van een ineenstorting van 20 procent.

Terwijl de beleggers met de handen in het haar zitten, zal Sweeney het nieuws naar alle waarschijnlijkheid op gejuich onthaald hebben. Hij is namelijk de persoon achter het Twitterprofiel ElonJet. Dat profiel publiceert de gegevens over de vluchten van de Tesla-baas. Zo kunnen zijn volgers te weten komen wanneer Musk vliegt met zijn privéjet en naar waar.

Eerder dit jaar had de miljardair de tiener 5.000 dollar geboden om het profiel te verwijderen, maar Sweeney is niet op dat bod ingegaan. Hij eiste namelijk 50.000 dollar. Musk was niet bereid om zoveel geld op tafel te leggen.

Musks strijd tegen bots

Enkele weken geleden uitte Sweeney zijn bezorgdheden over de overnameplannen van Musk. Via Twitter vroeg hij zich eind april openlijk af of de miljardair het profiel ElonJet zou verwijderen, eenmaal hij aan het roer van het bedrijf komt te staan. Hij deelde daarbij een video waarin Musk zei dat hij streng zal optreden tegen bots op Twitter. “Heeft hij dan over mijn bot en andere bots die echt nuttig zijn, of alleen spambots?”, aldus Sweeney.

Via het profiel ElonJet liet hij wel al weten dat indien Musk het Twitterprofiel verwijdert, hij zijn activiteiten zal verderzetten op andere sociale media, waaronder Instagram en Facebook.

Sweeney heeft ook zijn pijlen gericht op Poetin en de Russische oligarchen. Via de profielen RUOligarchJets en PutinJet publiceert hij hun vluchtgegevens.

(evb)

Meer