Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Duitse steden dimmen straatverlichting om energie te besparen

Verschillende steden in Duitsland verminderen het aantal uren dat de straatverlichting brandt. Daarmee willen ze kosten besparen nu de energieprijzen nog altijd hard oplopen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne. Volgens de Duitse vereniging van steden en gemeenten is het terugschroeven van de straatverlichting een van de maatregelen die genomen kan worden om energie te besparen.

13 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Zal niet gebeuren in België: wij zitten opgescheept met kerncentrales die ‘s nachts even veel produceren als overdag, en die elektriciteit moet verbruikt worden.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Kan bij veel Belgische wegen ook. Mijn eigen straat tussen middernacht en 4 uur in de morgend: geen enkele wagen. Maar de straatverlichting brand vollen bak waardoor wie aan de straatkant slaapt in de zomer als je de ramen 's nachts liefst open zet, moeite heeft met de slaap te vatten.
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Jacques Hillaert, dat gaat op voor conventionele verlichting, niet zo voor LEDS, daar zorgt dimmen wel voor een besparing. Men kan gemakkelijk de straatverlichting voor 50% dimmen, velen zullen het niet eens merken. Wat niet oke is is om de lamp ééntje doven, dat verstoort de uniforme verlichting op het wegdek, en zorgt voor vermoeidheid. Men kan zich wel de vraag stellen of het nodig is om ieder steegje de ganse nacht te verlichten, alsook verlichting op kerken en monumenten.
  • Piet van Helsing

    2 jaar geleden
    Ledlampen verbruiken toch bijna niets? of toch niet?
  • Marga Printemps

    2 jaar geleden
    Nu pas?!.