Wouter Van Tornout

Wouter Van Tornout uit Deinze zat achter de drums tijdens optreden Mika op Eurovisiesongfestival

In de finale van het Eurovisiesongfestival zat Wouter Van Tornout uit Deinze achter de drums tijdens het optreden van zanger en presentator Mika. Die bracht live een medley van zijn bekendste hits in afwachting van de puntentelling.Ā JĆ©rĆ©mie Makiese was dus niet de enige Belg die het podium sierde in Turijn.Ā 

Wouter Van Tornout uit Landegem speelde in 2018 zijn eerste show als drummer van zanger en presentator Mika. Tussen de show en de puntentelling afgelopen zaterdag bracht Mika een meer dan 6 minuten lange medley van zijn meest bekende hits. "Het was toch best bijzonder om deel te mogen uitmaken van zo'n grote productie", vertelt Wouter bij Radio 2.

Wouter speelt al enkele jaren in de band van Mika, die als artiest internationaal hoge toppen scheert. En toch was het ook voor Wouter speciaal om op te tredenĀ  voor het miljoenenpubliek van het Eurovisiesongfestival. "Wat ik heel fijn vond om te zien was dat, ondanks dat het een wedstrijd was, al die landen voor elkaar aan het supporteren waren. De muziek brengt al die landen samen. Zeker in tijden als deze is het mooi dat iedereen achter OekraĆÆne staat, en dat die dan gewonnen hebben."

Hoe word je drummer van Mika?

Jaren geleden begon Wouter Van Tornout als drummer bij de begeleidingsband van Miguel Wiels. "Daardoor heb ik heel wat nationale en internationale artiesten begeleid bij tv-optredens in BelgiĆ« en Nederland. Mika was een vaak terugkerende gast, en bij een tv-optreden bij Paul de Leeuw in Nederland in 2015 zijn we na de repetitie aan de praat geraakt. Hij vertelde dat hij constant op zoek was naar nieuwe muzikanten om mee te spelen en vroeg me of ik interesse had. Ik heb natuurlijk niet neen gezegd!"Ā 

Al volgde niet meteen een opdracht. Pas 3 jaar later kreeg Wouter de vraag of hij wilde meespelen op een concert in het Stade de France in Parijs. "Sindsdien is het eigenlijk niet meer gestopt, behalve tijdens corona dan", lacht hij. "

Wouter Van Tornout

"Optreden op Eurovisiesongfestival is toch apart"

"We hebben nog wel grote concerten gedaan, maar het optreden op het Eurovisiesongfestival was wel heel speciaal omdat je weet dat er 200 miljoen mensen zitten te kijken, al probeerde ik daar niet aan te denken. We waren er ook al sinds donderdagavond en we hebben ook nog 3 keer kunnen repeteren. Het wachten tussendoor viel wel mee omdat we wel naar buiten konden. En in Turijn kan je best lekker eten."

Wouter Van Tornout

Meest gelezen