Uit de bevraging blijkt dat 82 procent van de Belgen, zowel huurders als eigenaars, niet weet wat de EPC-waarde van zijn woning is. 93 procent kent de Mobiscore van zijn woning niet.
Volledig scherm
Uit de bevraging blijkt dat 82 procent van de Belgen, zowel huurders als eigenaars, niet weet wat de EPC-waarde van zijn woning is. 93 procent kent de Mobiscore van zijn woning niet. © Shutterstock / kristof lauwers

Belgen vinden duurzame woning belangrijk, maar kennen EPC-waarde en Mobiscore niet

Acht op de tien Belgen vinden de milieu-impact een belangrijke factor bij de keuze van een woning. Zes op de tien beschouwen het zelfs als “een burgerplicht” om in een duurzame woning te wonen en het milieu te beschermen. Maar lang niet iedereen is bereid om elders te gaan wonen. Heel wat Belgen blijken evenmin de EPC-waarde en Mobiscore van hun woning te kennen.

7 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    EPC, cijfers en centen zijn abstracte gegevens. Mensen doen niet mee met de gekte (ze kennen hun EPC niet), omdat ze intuïtief voelen dat er iets niet klopt. Het is de isolatiewaanzin. We moeten àf van dit dwaalspoor. Een huis is als een huid: het moet àdemen, net zoals de bewoners ervan. Peperdure isolatie (verstikkend huis) midden in een klimaatopwarming, in VL (niet in Siberië), gecombineerd met dure airco en dure ventilatie, waar leidt dat naartoe? Waar is de energiebesparing??
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Al die labels moet je met een korrel zout nemen. Als iedereen een maximale mobiscore zou hebben zou dat betekenen dat Vlaanderen één grote volgebouwde stad is met alles binnen wandelafstand. Dat wil je nu toch ook niet?
  • Erik Bervoets

    2 jaar geleden
    Mobiscore is totaal uit de lucht gegrepen. Heeft niets vandoen met de werkelijkheid.
  • michel Vranken

    2 jaar geleden
    EPC keuring is enkel een grote geldklopperij .
  • Tuur schiepers

    2 jaar geleden
    EPC waarde wordt op een kwartiertje vast gesteld en de mobiscore is één grote grap.