© BELGAIMAGE

Beenhouwer-oplichter maakt slachtoffers 11 miljoen euro armer

‘Beurshandelaar’ Dimitri D. (37) uit Mechelen werd vandaag als hoofdbetichte voor de correctionele rechtbank gedagvaard omdat hij een 88-tal klanten-beleggers heeft opgelicht. Volgens de openbare aanklager heeft D. zijn slachtoffers voor in totaal 11 miljoen euro bij de neus genomen. De openbare aanklager vorderde tegen D. 3 jaar effectief. Vijf andere medewerkers, zogenaamde agents en sub-agents, riskeren celstraffen tussen 6 maanden en drie jaar.

Leo De Nijn

De zaak gaat terug naar 2010 wanneer de Mechelse federale politie een onderzoek voerde naar een 31-jarige beursspeculant die zowat 88 investeerders heeft opgelicht, Dimitri D.

Hij was ervan overtuigd dat hij massa’s geld kon verdienen via Forex, de handel in buitenlandse valuta. De man zette enkele jaren geleden een eigen bedrijf op, KCI, met een adres in Londen. Hij bouwde ook een klein netwerk van agents en sub-agents uit die voor hem investeerders moesten zoeken, in ruil voor een mooi commissieloon. Investeerders zouden een intrest van 2,5 procent per maand krijgen, wel 30 procent per jaar.

‘Hij gebruikte het geld aanvankelijk ook echt voor zijn handel in valuta. Maar toen bleek dat zijn systeem niet functioneerde. Sindsdien gebruikte hij geld van nieuwe investeerders om zijn vroegere klanten uit te betalen. Toch bleef hij gewoon voortdoen alsof er niets aan de hand was’, stelde de openbare aanklager. Na een tijdje stopte Dimitri D. zelfs helemaal met zijn beurshandel, al bleef hij tegenover zijn klanten schermen met mooie resultaten en cijfers, tot de luchtbel uit elkaar spatte.

De slachtoffers komen vooral uit Limburg, het Antwerpse en Leuven. Volgende maand is er vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER