"De Wedergeboorte": Gentse Feesten stelt nieuwe affiche voor met bekende gezichten als Roland en Zoe Bizoe

In het Gentse stadhuis is het nieuwe campagnebeeld voor de Gentse Feesten voorgesteld. De affiche is geïnspireerd op een werk van de 17e eeuwse barokschilder Nicolas Poussin, waarbij een maagd opstijgt richting de hemel. "Met dit beeld stellen we de herrijzenis van de Gentse Feesten voor", zegt ontwerper Jim Van Raemdonck. 

Op het nieuwe campagnebeeld van de Gentse Feesten staan enkele bekende gezichten zoals zanger Roland Van Campenhout, burlesque artiest Zoe Bizoe en dragqueen Susan from Grindr (alias Jérôme Depriestre). Zij zijn te zien in een beeld dat gebaseerd is op een schilderij van barokschilder Nicolas Poussin. "Op de affiche zie je hoe de artiesten terugkomen uit een donkere periode en terug samen kunnen zijn", zegt Jim Van Raemdonck van ontwerpbureau Soon die de affiche mocht ontwerpen. 

Roland als "maagd"

Helemaal bovenaan op de affiche pronkt zanger Roland Van Campenhout als "maagd" van het ensemble. Hij stond al op het podium van de Gentse Feesten toen het festival nog een stuk kleinschaliger was. "Ik heb geen moment getwijfeld toen ze mij vroegen om op de affiche te staan", zegt Roland. "Rondom mij zie je mensen uit alle leeftijdscategorieën en van allerlei geaardheden. Het is heel fijn om daar deel van uit te mogen maken." De Gentse Feesten beginnen op 15 juli en duren 10 dagen. 

"Het kriebelt enorm, we voelen dat iedereen er ongelooflijk veel zin in heeft. De voorstelling van dit mooie campagnebeeld betekent dat het nu écht dichtbij komt", zegt Bram Van Braeckvelt (Groen) die aan zijn eerste editie van de Gentse Feesten toe is als bevoegd schepen.  "Ik word er zelfs een beetje emotioneel van." 

De stad liet eerder ook al weten dat ze bezig is met een bewustmakingscampagne rond grensoverschrijdend gedrag. Ook komt er een opleiding voor al het barpersoneel op de verschillende pleinen van de Gentse Feesten.

Radio 2 - Roland Van Campenhout, Zoe Bizoe, Anouk Tack en Jérôme Depriestre

Meest gelezen