© svl

thumbnail: null
thumbnail: null

Twee kindjes (4 en 7) in levensgevaar na zware klap zonder gordel: mama had gedronken

Na het zware verkeersongeval in het Oost-Vlaamse Berlare van woensdagavond, verkeert nog één kind uit Wichelen in levensgevaar. Een wagen met een moeder van 31 jaar en haar twee kinderen, van 4 en 7 jaar, crashte toen tegen twee geparkeerde wagens. De kinderen droegen geen gordel en hun moeder had gedronken.

svov, stl

Het ongeval gebeurde omstreeks 20 uur op de Emiel Hertecantlaan in Berlare. De 31-jarige vrouwelijke bestuurder van een Kia reed er tegen twee geparkeerde wagens. De klap was groot en de schade enorm. De twee kinderen, van 4 en 7, die op de achterbank van de wagen zaten, waren er het ergst aan toe. Eén kind vecht momenteel nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

Na controle bleek dat hun moeder gedronken had en dat de kinderen zonder gordel op de achterbank zaten. Het parket van Dendermonde heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Het rijbewijs van de bestuurster werd meteen ingetrokken voor 15 dagen, maar het parket vraagt de verlenging hiervan. De vrouw wordt donderdag nog voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt haar aanhouding.

© svl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer