Bianca en zoon Jitse in 'Blind gekocht'.
Volledig scherm
PREMIUM
Bianca en zoon Jitse in 'Blind gekocht'. © SBS

Alleenstaande mama met 170.000 euro zorgt voor ‘mission impossible’ in ‘Blind gekocht’: “Zo’n gekke dingen vraag ik toch écht niet?”

TVVoor alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) dreigt ‘Blind Gekocht’ uit te draaien op een sisser. Hun zoektocht naar een pand - dat maximaal 170.000 euro mag kosten - doet zelfs vastgoedexperte Béa Vandendael op haar limieten botsen. “Ik ben al vijf jaar vruchteloos op zoek”, vertelt een wanhopige Bianca ons. “Ik vind werkelijk niets.” Ze vertelt over het onbegrip waar ze op stuit, de ingreep van Jani en haar moeilijke financiële situatie. “Blijven huren is geen optie: dat zou, met het oog op mijn pensioen, een té grote hap uit mijn budget zijn.”

56 reacties

  • Hilde Janssens

    2 jaar geleden
    jurgen vergaelen: Dat is toch helemaal niet wat zij vraagt?! Gewoon een klein huisje met CV en tuintje voor haar en haar tienerzoon en dicht bij haar ouders die wat beginnen sukkelen. Ik ken Bianca niet persoonlijk maar hoe zij om haar zoon en ouders geeft is gewoon hartverwarmend. Ik vind haar uiterlijk heel mooi maar innerlijk nog veel meer. Ik wil dat meer mensen zijn zoals zij.
  • Hilde Janssens

    2 jaar geleden
    Ik vind het ver gekomen dat we in 2022 alleenstaande mensen bashen, die met een budget van 170 000 'durven' klagen over een degelijke badkamer, CV, 1 à 2 slaapkamers en een klein tuintje. En neen, 80 tot 90 uur per week werken levert ons niks meer op, integendeel. Het levert enkel gezinnen en samenwonenden meer op. Sparen? We betalen evenveel als tweeverdieners en de belastingen liggen voor ons op 50%, dus 15% meer. Reken maar uit hoeveel we kunnen sparen en hoe we (niet) kunnen leven.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    2 jaar geleden
    Al wat je huurt ben je kwijt. Kopen dus. Met 170.000 moet je toch ergens wel iets kunnen kopen. Het zal niet 100 % aan je wensen voldoen maar je bent tenminste eigenaar en de waarde van je eigendom neemt toe met de tijd. Bij huren is het net omgekeerd : door indexering betaal je elk jaar meer huur.
  • Berthie Gijsen

    2 jaar geleden
    En die eisen die men oplegt aan de kopers van een bestaand huis wat al wat ouder is ,daar betaalt men nog eens het dubbele aan .Bedank regeringen voor de mensen in de armoede te duwen .
  • Domien Vanstreels

    2 jaar geleden
    Ja vind huizen van 170000 euro in Limburg maar daar zijn 300000 renovatiekosten aan ...
  1. KIJK. Intieme blikken en vele aanrakingen: ‘Bridgerton’-fans merken chemie op tussen hoofdrolspelers
    TV

    KIJK. Intieme blikken en vele aanrakin­gen: ‘Bridgerton’-fans merken chemie op tussen hoofdrol­spe­lers

    Op 16 mei verschijnt het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’. Hoofdrolspelers Nicola Coughlan (37) en Luke Newton (31), die respectievelijk Penelope en Colin spelen, reizen wereldwijd om de serie te promoten. Tijdens hun vele interviews en fotoshoots valt op dat er veel chemie tussen hen is. Ze kijken elkaar diep in de ogen en schuwen fysiek contact niet. De collega’s en goede vrienden erkennen deze chemie. “Op een gegeven moment zijn we gestopt het te onderdrukken”, zei Nicola Coughlan bij de première van de Netflix-serie.
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    55

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.