Jonge Vlaamse vrouw opgepakt in terreuronderzoek

© rr

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het gerecht heeft een 24-jarige vrouw gearresteerd die hulp zou verleend hebben aan personen die een aanslag wilden plegen in Europa. De zaak heeft niets te maken met de aanslagen in Zaventem of Brussel.

tg

In het kader van een onderzoek naar terrorisme van het federaal parket werd er in de nacht van 7 op 8 maart 2017 een huiszoeking uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen op vraag van een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme in West-Vlaanderen.

In totaal werd er één persoon meegenomen voor verhoor. Het betreft een 24-jarige vrouw, Molly B., van Belgische nationaliteit uit Wevelgem. De vrouw is Franstalig en zou de jongste jaren geradicaliseerd zijn.

Het onderzoek levert aanwijzingen op dat de vrouw hulp heeft verleend aan personen die de intentie hadden een aanslag te plegen in Europa. Zo had ze via sociale media contacten met verdachten uit binnen- en buitenland en zou ze ook geld gestort hebben aan jihadisten. In Syrië is ze volgens het gerecht nooit zelf geweest.

De onderzoeksrechter heeft beslist om de vrouw onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Zij werd in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

Bij de huiszoeking zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

Dit dossier staat volledig los van de dossiers betreffende de aanslagen te Parijs van 13 november 2015 of Brussel/Zaventem van 22 maart 2016.

In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere inlichtingen of details gegeven worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen