Videospeler inladen...

Mysterieuze nachtelijke lichtflitsen in Aarschot veroorzaakt door kabeldieven

Felle lichtflitsen rond middernacht in Aarschot hebben tot heel wat speculatie geleid op sociale media. De brandweer rukte uit, maar het blijkt nu om een poging tot kabeldiefstal op het spoor te gaan, waardoor er kortsluiting ontstond, met de lichtflitsen tot gevolg.

De lichtflitsen boven Aarschot, die ook tot in Leuven te zien waren, riepen nogal wat vragen op bij de inwoners. Er was geen vuurwerk aangekondigd, het onweer was al lang voorbij en er was geen brand uitgebroken. Op sociale media gonsde het van de geruchten over de mysterieuze felle lichtflitsen. 

Het ging om een kortsluiting door een doorgebrande kabel, dat zorgde voor heel felle lichtflitsen, maar alles is snel hersteld, niemand raakte gewond

Thomas Baeken, Infrabel.

De brandweer rukte uit, en ontdekte dat een kabel in een kabelgoot was doorgebrand. Dat leidde tot een kortsluiting in de bovenleiding, met de bijhorende felle lichtflitsen. Blijkbaar hebben kabeldieven geprobeerd om de koperen leiding te stelen uit de kabelgoot, waarna er kortsluiting ontstond, met lichtflitsen. 

Trein stilgelegd

Door het incident moest spoorwegbeheerder Infrabel een treinrit laten stilleggen. Maar vandaag verloopt alle treinverkeer normaal, verzekert woordvoerder Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel, die ook beklemtoont dat er geen gevaar is geweest: "Het gebeurde op 400 meter van het station. Je kan het vergelijken met een kortsluiting thuis in een aansluiting, daar zie je ook even wat kleine flitsen. Maar op het spoor is dat natuurlijk veel spectaculairder. Onze technici waren snel ter plaatse om alles te herstellen. Niemand is gewond geraakt en het treinverkeer loopt weer normaal."

Meest gelezen