Terry Verbiest begin jaren 90, toen hij het radioprogramma "Het vrije Westen" presenteerde.

Voormalig BRT-journalist en radiopresentator Terry Verbiest (66) overleden

Journalist en mediafiguur Terry Verbiest (66) is gisteren overleden. Dat meldt de Brusselse regionale zender BRUZZ, waar Verbiest destijds bij het toenmalige TV Brussel de eerste hoofdredacteur was, en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Verbiest heeft in zijn carrière voor verschillende grote mediabedrijven gewerkt, ook voor de openbare omroep. Hij is een tijdlang journalist geweest bij de toenmalige BRT en heeft op Radio 1 het programma "Het vrije Westen" gepresenteerd.

Verbiest studeerde communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en ging na een eerste job bij de VUM (nu Mediahuis, het mediabedrijf achter De Standaard en Het Nieuwsblad red.) aan de slag bij de openbare omroep.

Na enkele jaren als journalist bij de toenmalige BRT maakte hij in 1989 bij de start van VTM de overstap naar de commerciële zender, om de gloednieuwe nieuwsdienst mee vorm te geven. Daar was hij als presentator en eindredacteur betrokken bij de opstart van het reportageprogramma "Telefacts".

Bekijk enkele bijdragen van Terry Verbiest aan programma's uit de jaren 80 uit het VRT-archief:

Videospeler inladen...

Begin jaren 90 stapte Verbiest over naar de regionale zender TV Brussel (nu onderdeel van BRUZZ, red.), waar hij de eerste directeur-hoofdredacteur werd. Hij stampte mee de Nederlandstalige nieuwszender in onze hoofdstad uit de grond. Niet veel later was hij te horen op Radio 1. Samen met Geertje De Ceuleneer presenteerde hij jarenlang de voormiddagtalkshow "Het Vrije Westen". 

Bekijk het interview in "Het journaal" met Terry Verbiest uit 1993 over de start van TV Brussel:

Videospeler inladen...

In de jaren 2000 werkte Verbiest een tijdlang als directeur informatie voor het toenmalige VT4 (nu Play4, red.). Hij keerde terug naar de VRT, waar hij het praatprogramma "Aan tafel" presenteerde op Eén, en voor Canvas enkele afleveringen maakte voor de reeks "Spraakmakers" op Canvas, een reeks met diepgaande interviews. 

Na zijn mediacarrière heeft Verbiest jarenlang als woordvoerder gewerkt, voor verschillende politici, als Els Van Weert (Spirit) en Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker). Hij is ook nog achter de schermen actief geweest in de mediawereld, onder meer als eindredacteur bij het veelbesproken "Big Brother" en als woordvoerder van mediabedrijf Alfacam. Hij was ook een tijdje woordvoerder van voetbalclub Lierse. 

Aan het einde van zijn professionele carrière werkte Terry Verbiest als zelfstandig media-adviseur en coach. Hij is gisteren overleden na een langdurige ziekenhuisopname.

Meest gelezen