Dj Neon (Stijn D'hont)

200 gesigneerde bakstenen van legendarische discotheek La Rocca uit Lier te winnen

Fans van de voormalige discotheek La Rocca in Lier maken kans op een uniek souvenir: een gesigneerde baksteen van de afgebroken discotheek. Dj's uit binnen- en buitenland zetten hun handtekening op één van de 200 bakstenen die na de afbraak gerecupereerd werden. Ook Stijn D'hont, alias Dj Neon, signeerde enkele bakstenen: "Een leuk initiatief om een stukje van de legende die La Rocca was mee te kunnen nemen naar huis."

De wedstrijd is een initiatief van supermarktketen Jumbo, die een nieuwe supermarkt gaat bouwen op de plek waar La Rocca stond. Maar liefst 200 bakstenen werden gesigneerd door nationale en internationale dj's, onder wie de wereldberoemde Dj Tiësto. Ook Stijn D'hont, die 17 jaar lang in La Rocca draaide als Dj Neon, was meteen enthousiast om mee te werken.

Videospeler inladen...

"Het is een een hele eer, als je daar zo lang gedraaid hebt", vertelt D'hont aan Radio 2 in Antwerpen. "Het maakt iets los: het is een groot stuk van mijn leven en carrière geweest. De laatste avond is letterlijk in rook opgegaan, dus vind ik dit een heel leuk initiatief om nog een stukje van de legende van La Rocca mee te nemen naar huis."

D'hont houdt bijna alleen positieve herinneringen over aan La Rocca. "Je kwam zondagavond rond 23 uur binnen, en het feestje kon duren tot maandagmiddag. Het was een familieclub, iedereen kende iedereen en er waren zelden problemen. De mensen, de sfeer, het extravagante, dat was uniek in België. Het is erg jammer dat het er niet meer is."

Tot 6 juni kan iedereen zijn beste herinneringen aan La Rocca delen via deze link, de origineelste inzendingen winnen een gesigneerde baksteen. 

Meest gelezen