RTBF

Schaarbeekse schepen dient een klacht in tegen collega-schepen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag 

Schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo), heeft een klacht ingediend tegen haar collega en schepen van Onderwijs, Michel De Herde (Liste Bourgmestre). Dat meldt RTBF. Haddioui beschuldigt De Herde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De Herde ontkent de feiten en heeft een advocaat onder de arm genomen om zich te verdedigen.

De feiten zouden zich hebben voorgedaan tijdens een gemeenteraad eind vorig jaar. Officieel luidt de klacht "seksisme en aanranding van de eerbaarheid". De Herde ontkent alle aantijgingen en had hierover al een gesprek met de waarnemende burgemeester van Schaarbeek. Hij beschuldigt Haddioui op zijn beurt van smaad en valse aantijgingen.

 Haddioui wilde bij RTBF niet ingaan op de details. Ze krijgt intussen steun van onder meer verschillende andere vrouwelijke politici die hun ongenoegen uiten op sociale mediakanalen. Ook eerste schepen Vincent Vanhalewyn steunt zijn partijgenote. "Ze heeft al mijn steun. Het is belangrijk dat slachtoffers in alle veiligheid hun verhaal kunnen doen", klinkt het.

Niet meer naast elkaar

De waarnemende burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne (Liste Bourgmestre), heeft intussen beide partijen gehoord en laat weten dat het aan de partijvoorzitters en de gemeentelijke preventiedienst is om de zaak uit te klaren. Intussen zitten beide schepenen niet meer naast elkaar tijdens de gemeenteraad.

Meest gelezen