radio 2

Man probeert meisje van fiets te sleuren in Lanaken: politie zoekt getuigen

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen heeft vandaag een oproep tot getuigen verspreid, nadat woensdag een man een meisje van haar fiets probeerde te trekken in Lanaken. De dader liet haar los toen een getuige op hem riep.

Het meisje van 13 fietste woensdag rond de middag van Veldwezelt naar Vroenhoven, toen ze in de 18de Linie-weg in Lanaken werd vastgegrepen door een onbekende man. Die probeerde het meisje van de fiets te trekken. Het slachtoffer begon daarop luid te schreeuwen. Een getuige riep op de dader, waarop die het meisje losliet en op de vlucht sloeg. 

Oproep tot getuigen

De moeder van het meisje stapte naar de politie en diende een klacht in. De politie startte een buurtonderzoek en zocht ter plekke naar sporen. Vandaag is dan een oproep tot getuigen verspreid. De politie zou vooral graag spreken met de man die getuige was van wat er gebeurde. Die persoon of anderen die iets gezien hebben, kunnen zich melden bij politie Lanaken-Maasmechelen 089 47 47 47 of via e-mail Pz.LaMa@police.belgium.eu.

Meest gelezen