Na annulatie show Alex Agnew: ook Rock Werchter Encore geschrapt door tegenvallende ticketverkoop, TW Classic uitgebreid

Het wordt deze zomer toch iets minder druk dan eerst gepland op de festivalwei van Werchter. Naast het vierdaagse Rock Werchter, zullen er geen drie maar twee dagfestivals georganiseerd worden. De ticketverkoop van het nieuwe evenement Werchter Encore, met headliner Florence + the Machine, valt tegen. Daarom wordt dat festival samengevoegd met het bestaande TW Classic, dat in hetzelfde weekend gepland staat en nog niet is uitverkocht. 

Na twee coronajaren zou Live Nation op de festivalwei in Werchter uitpakken met in totaal zeven festivaldagen: vier dagen Rock Werchter begin juli, en drie dagfestivals in juni: Werchter Boutique (reeds uitverkocht, met headliners Stromae en Gorillaz), TW Classic en het nieuwe Rock Werchter Encore. "Dat plan was en blijft geweldig, maar helaas zit het momentum niet mee", zo klinkt het vandaag in een persbericht.  

"De goesting om na 2 jaar stilte weer in volle glorie festivals te beleven, is groot. Maar er zijn een paar dompers op de feestvreugde. Het consumentenvertrouwen is zoek, de livesector kampt met personeelstekorten en productiekosten swingen de pan uit. Rock Werchter Encore zou landen op 25.000 festivalgangers. Dat is mooi, maar gezien de omstandigheden was omdenken toch de betere optie", laat Live Nation weten.  

De goesting om na twee jaar stilte weer in volle glorie festivals te beleven, is groot. Maar het consumentenvertrouwen is zoek

Live Nation

Het is de tweede keer dit jaar dat Live Nation zijn ambitieuze plannen voor deze zomer moet bijsturen. De aangekondigde comedyshow van Alex Agnew, voor een staand publiek op de wei van Werchter, werd kort na de aankondiging ervan geannuleerd, ook door een tegenvallende ticketverkoop.

Een gelijkaardig verhaal bij Rock Werchter Encore: ook die ticketverkoop is niet gelopen zoals verwacht. Daarom wordt het nieuwe dagfestival op zondag 26 juni opgedoekt. 

"De verwachtingen voor Rock Werchter Encore lagen hoger, maar voor een extra dagfestival dat erg laat op het seizoen werd aangekondigd is dit zeker een aanvaardbaar resultaat", verduidelijkt Nele Bigaré van Live Nation aan VRT NWS. 

"Door TW Classic - nu al goed voor meer dan 40.000 verkochte tickets - uit te breiden, schrijven we een positief nieuw verhaal. Want onze ticketkopers krijgen meer voor hetzelfde geld. Van één podium gaan we naar drie podia. En door één dag te schuiven, creëren we veel nieuwe kansen."

De verwachtingen voor Rock Werchter Encore lagen hoger, maar onze ticketkopers krijgen nu meer voor hetzelfde geld

Nele Bigaré van Live Nation, in een reactie aan VRT NWS

De artiesten op de affiche van Rock Werchter Encore worden grotendeels toegevoegd aan de affiche van TW Classic, op zaterdag 25 juni. Dan is Nick Cave & The Bad Seeds de headliner. Cave verloor recent voor de tweede keer een zoon, maar zijn geplande festivalconcerten gaan voorlopig nog door, zoals aangekondigd op zijn website. "En dat heeft zijn boekingsagent ons ook bevestigd", zegt Nele Bigaré van Live Nation aan VRT NWS. 

TW Classic wordt daarom uitgebreid van één podium naar drie podia. De concerttenten The Barn en KluB C, die een vaste waarde zijn tijdens Rock Werchter, openen een week vroeger hun deuren, inclusief schermen buiten.

In een schriftelijke reactie laat organisator Herman Schueremans weten dat "TW Classic een bijzonder goede ticketverkoop kent", maar dat er "mede door de toevoeging van de twee tenten, echter nog voldoende ticketcapaciteit is om beide dagfestivals samen te voegen."

Praktisch: de tickets voor TW Classic blijven gewoon geldig. Wie een ticket had gekocht voor het geannuleerde Rock Werchter Encore, kan dat nu gebruiken voor TW Classic. Wie er niet bij kan zijn op zaterdag 25 juni, kan de terugbetaling aanvragen voor zijn Rock Werchter Encore-ticket via Ticketmaster. 

Het nieuwe tijdsschema van "TW Classic XL", met zowel de aangekondigde artiesten van TW Classic als een deel van de affiche van Rock Werchter Encore ziet er zo uit:

Meest gelezen