Facebookpagina lokale politie Brugge

Verdwaalde bever opgepakt in Sint-Jozef bij Brugge: "Belangrijk dat we de familie vinden"

Na een tussenkomst van de politie van Brugge werd een bever meegenomen die in de straten zat van de wijk Sint-Jozef. In het opvangcentrum zeggen ze dat ze het dier niet zomaar ergens kunnen vrijlaten. De bever zou terug bij zijn familie moeten raken. Volgens wijkbewoners van Sint-Jozef loopt er nog een bever rond. Maar hoe vind je die?

Bij de politie moet je echt van alle markten thuis zijn. Twee agenten werden op pad gestuurd na een melding dat er een bever op stap was in St-Jozef.  Ze riepen de brandweer erbij om het dier voorzichtig te vangen en in veiligheid te brengen.

Facebookpagina lokale politie Brugge

Maar er komt nog een staart(je) aan het verhaal. De bever zit in het opvangcentrum in Oostende en moet daar voorlopig blijven. Hoofddierenverzorger Isabelle Allemeersch: "Bevers moet je op de juiste plaats vrijlaten. Als je dat niet doet, teken je hun doodvonnis. Als ze in een vreemde groep belanden, worden ze doodgebeten. Samen met het bevernetwerk zijn we nu op zoek naar de juiste plaats om het dier van Sint-Jozef vrij te laten."

Misschien kunnen de wijkbewoners van Sint-Jozef helpen. Want ze zeggen dat ze niet één, maar twee bevers hebben gezien.

Meest gelezen