Lize Broekx en Hermien Peters. ©  AP

Lize Broekx en Hermien Peters worden vierde op de WB kajak in Tsjechië

Op de wereldbeker kajak in het Tsjechisch Racice zijn Hermien Peters en Lize Broekx vierde geworden op de K2 500. Artuur Peters was zaterdag al vijfde in de K1 1.000m. De meisjes van de nieuwe K4 werden bij hun WB-debuut veertiende op de 500m.

Marc Cornelissen

Lize Broekx en Hermien Peters peddelden zondag naar de vierde plaats in de A-finale van de K2 500m. Het podium was voor Poolse, Duitse en Nieuw-Zeelandse duo’s. De Limburgse meisjes finishten op 1.94 van Naja-Pulawska en op 1.11 van het podium.

De nieuwe K4 van Lize Broekx, Hermien Peters, Amber Van Broekhoven en Camille Dewaele had zich geplaatst voor de B-finale en werd daarin zaterdag vijfde. Met de A-finale erbij geteld waren ze dus goed voor de veertiende plek. Als het nieuwe project met de viermansboot de Olympische Spelen van Parijs wil halen, moeten de vrouwen op het WK van 2023 in de top-tien geraken.

Nog zaterdag voer Artuur Peters zijn A-finale van de K1 1000m. Hij gleed 3”05 later door de finish dan de Portugees Fernando Pimenta, de winnaar die ook regerend wereldkampioen is. Daarmee was hij goed voor de vijfde plaats. Bram Sikkens, waarmee Peters de K2 vormt, werd zesde in de K1 500m. Peters en Sikkens werden zesde in de heats van de K2 500m en waren daarmee uitgeschakeld.

Peters, Peters en Broekx starten zondagmiddag ook nog in de K1 5.000m. (mc)