Direct naar artikelinhoud
NieuwsSport

De allerbeste in de Premier League: Kevin De Bruyne verkozen tot Speler van het Seizoen

De allerbeste in de Premier League: Kevin De Bruyne verkozen tot Speler van het Seizoen
Beeld Photo News

Kevin De Bruyne is verkozen tot beste Speler van het Seizoen in de Premier League. De Rode Duivel laat Mo Salah (Liverpool), die andere topfavoriet, achter zich. Het gaat om een poll bij de fans, een expertenpanel en de twintig clubkapiteins. 

Op de erelijst volgt De Bruyne zijn Man City-ploeggenoot Ruben Dias op. Voor KDB is het al de tweede keer dat hij met de prijs aan de haal gaat. Ook in het seizoen 2019-2020 won onze landgenoot de prestigieuze trofee. In het verleden werden ook Vincent Kompany (2012) en Eden Hazard (2015) verkozen tot Premier League Speler van het Seizoen. 

Zeker de voorbije weken schurkt De Bruyne dicht tegen zijn absolute topvorm aan, met onder meer een goal in de voor de titel beslissende topper tegen Liverpool (2-2) en vier doelpunten in de 1-5-zege op het veld van Wolverhampton. Meer goals (15 in de Premier League, 19 in totaal) dan assists (7 in de PL, 13 in totaal) en zowaar clubtopschutter. Op Transfermarkt wordt zijn marktwaarde op 90 miljoen euro geschat. 

Als Kevin De Bruyne en Manchester City morgen thuis winnen tegen Aston Villa, pakken ze een tweede opeenvolgende landstitel. Een droomweekend wenkt.

Twitter bericht wordt geladen...

De Bruyne was twee weken geleden goed voor vier goals in de 1-5-zege bij de Wolves.Beeld Photo News