Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

Politie start onderzoek nadat supporters onwel worden tijdens KV Mechelen-KRC Genk: slachtoffers opnieuw thuis

Bij Mechelen werd coach Wouter Vrancken zaterdag feestelijk uitgewuifd.Beeld BELGA

De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. ‘Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende supporters onwel werden’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Verschillende mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, ondertussen is iedereen opnieuw thuis.

Uiteindelijk werden acht personen overgebracht naar het ziekenhuis en kregen zes anderen verzorging ter plaatse. Een eerste toxicologisch onderzoek leverde volgens de politie “geruststellende” resultaten op, maar verder onderzoek is nodig om te bepalen of de slachtoffers een bepaalde stof kregen toegediend en indien ja, welke en op welke manier. 

De politie spreekt zich voorlopig niet uit over de geruchten van ‘needle spiking’ die op sociale media de ronde doen - een fenomeen waarbij mensen worden geprikt met een injectienaald. Wel benadrukt de politie dat de slachtoffers zowel mannen als vrouwen zijn, en van uiteenlopende leeftijden. 

Bij Mechelen werd coach Wouter Vrancken zaterdag feestelijk uitgewuifd.Beeld BELGA