Topchef Luc Bellings uit Hasselt stopt en levert Michelinster in

Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft de fakkel door topchef Pajtim Bajrami die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen.

Vandaag worden in België en Luxemburg de Michelinsterren uitgedeeld. Maar Luc Bellings levert zijn ster in. Hij stopt namelijk met de gastronomie en met zijn zaak in Hasselt. “Het zou ook niet fair zijn om in de Michelingids te staan, terwijl de zaak na de zomer niet meer bestaat”, zegt Bellings.

Het is niet de eerste keer dat hij een ster inlevert. Enkele jaren geleden leverde Bellings ook al de twee Michelinsterren in van zijn zaak "Aan tafel bij Luc Bellings" om op een nieuwe plaats weer op te starten met een bescheidener restaurant. Maar het niveau lag opnieuw erg hoog en ook daarvoor kreeg hij al snel een ster. "Ik ben heel trots en fier op het parcours dat we hebben afgelegd. Ik stond altijd bekend als een chef met een grote bek en ik wilde die twee sterren behalen. Ook in de tweede zaak kreeg ik een ster en die heb ik goed verdedigd. Maar nu is het tijd voor andere dingen."

En nu....

Bellings gaat nu meer tijd besteden aan zijn familie en zijn tweede passie, het wielrennen. “Ik wil met vrienden de wereld nog verkennen op de fiets”, vertelt hij. “Ik sta al sinds mijn veertiende in de keuken, dat is 43 jaar. Het is tijd voor iets anders. Ik heb het gevoel dat ik onderweg toch wel wat gemist heb." Hij wil zich ook bezig houden met gezonde voeding. "Ik heb de lat altijd heel hoog gelegd. Tijdens corona heb ik beseft dat de lat ook lager mag en er tijd kan gaan naar andere dingen." 

20 augustus doen ze de laatste shift in het restaurant. Luc Bellings geeft de fakkel door aan topchef Pajtim Bajrami die Limburg gastronomisch zal doen schitteren. "Het wordt een bloeiende zaak en op heel korte termijn zal Bajrami op sterrenniveau zitten."

Meest gelezen