© atv

OFFICIEEL: Antwerp neemt afscheid van Brian Priske en Deense assistenten, deur voor Van Bommel wagenwijd open

Wat al weken in de lucht hing is nu ook officieel. Antwerp FC zet Brian Priske aan de deur. Ook voor zijn Deense assistenten Anders Nielsen (T2) en Peder Hansen (keeperstrainer) is er geen plaats meer bij de oudste voetbalclub van het land. De deur voor Mark van Bommel staat nu wagenwijd open.

Hannes Van Gael

LEES OOK. COMMENTAAR. “Brian Priske kreeg een afscheid in stijl, zoals een gentleman dat verdient”

Wat zondag door niemand officieel bevestigd werd binnen de club, is maandag een feit. Brian Priske is niet langer de hoofdcoach van Antwerp. Dat deelde de Great Old maandagmiddag mee. Onder het beleid van de Deense gentleman behaalde Antwerp wel het hoogste aantal punten in de reguliere competitie sinds de promotie in 2017, maar het spelpeil bleef onder de verwachtingen. In de play-offs kon het stamnummer 1 pas op de slotspeeldag voor het eerst winnen. Het eindigde dan ook vierde en laatste in de Champions’ play-offs.

Priske wist al langer dat zijn lot bij Antwerp bezegeld was en nam zondag dan ook de tijd om afscheid te nemen van de fans. “Dit is een rare manier van werken”, zei de coach zondag over het stilzwijgen van Antwerp. Naast Priske werden ook zijn assistenten Peder Hansen en Anders Nielsen bedankt voor bewezen diensten. Assistenten Rudi Cossey (assistent-coach, einde contract), Maxime Biset (stilstaande fases) en Stephen Foyston (video-analist) wachten nog een gesprek af met de nieuwe coach om duidelijkheid te krijgen over hun toekomst.

De deur staat nu wagenwijd open voor Mark Van Bommel. Op de Bosuil ligt een tweejarig contract klaar voor de Nederlandse coach, die eerder dit seizoen op de keien werd gezet bij het Duitse Wolfsburg. Andries Ulderink wordt een van zijn assistenten. Naast Andries Ulderink (52) staan ook John Stegeman (45) en Jürgen Dirkx (46) klaar in de coulissen.

LEES OOK. Sportieve staf Antwerp kleurt straks oranje: met Stegeman en Dirkx staan nog meer Nederlanders klaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Trainerscarrousel trekt zich op gang: Vrancken op weg naar Genk, Kompany spuit mist over zijn toekomst

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL