Nieuw verkeerslicht moet kruispunt veiliger maken, maar staat… pal op fietspad

Het fietspad schuift later dit jaar op, maar de paal voor een nieuw verkeerslicht staat er nu al. © zvd

Zelzate -

Later dit jaar wordt het fietspad langs de Kanaalstraat in Zelzate enkele meters opgeschoven. De aannemer liet nu al een paal voor een nieuw verkeerslicht plaatsen… pal in het midden van de fietsstrook.

Dirk Ververs

Fietsers die langs de R4/Kanaalstraat richting Zelzatebrug rijden, letten maar beter extra goed op. Het kruispunt met de Westkade en de Vredekaai krijgt nieuwe verkeerslichten en de Kanaalstraat wordt versmald, met drie meter brede ‘middeneilanden’ om voetgangers veiliger te laten oversteken. Het fietspad verschuift drie meter richting de grote parking.

Maar nu al plaatste een aannemer de palen voor de verkeerslichten, waarvan eentje midden op het fietspad. En dat zorgt voor onveilige toestanden, zeker aan de Vredekaai waar veel vrachtwagens van Rain Carbon buitenrijden.

Vrees voor files

Dat de verkeerslichten de veiligheid van het kruispunt sterk zullen verhogen, daar twijfelt niemand aan. Maar toch vreest men grote files, zeker als de brug een tijd heeft opengestaan voor de scheepvaart en er een lange rij voertuigen richting Gent of het centrum komt gereden. De nieuwe lichten in combinatie met die aan de Grote Markt/Havenlaan, 200 meter verder, zou die verkeersstroom weleens zwaar kunnen hinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen