©  BELGA

Nog niemand opgepakt in onderzoek naar prikincidenten tijdens KV Mechelen-Racing Genk

Mechelen -

Er is voorlopig nog niemand opgepakt voor de prikincidenten van zaterdagavond tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen-Racing Genk. Toen maakten veertien mensen er melding van dat ze een prik hadden gevoeld en zich wat later onwel voelden.

Van de veertien slachtoffers werden er acht naar het ziekenhuis overgebracht. Zes anderen kregen verzorging in een medische hulppost in het stadion. Gelukkig was niemand er erg aan toe en mocht iedereen na verzorging weer naar huis. “De komende dagen zullen de slachtoffers en getuigen verder worden verhoord en zullen ook de camerabeelden van het stadion grondig worden geanalyseerd”, licht politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe.

Het voorbije weekend ondergingen de slachtoffers al urine- en bloedcontroles. “De eerste resultaten daarvan bleken geruststellend te zijn. Maar de komende dagen zal er nog verder toxicologisch onderzoek worden uitgevoerd op de stalen. In de hoop om toch meer te weten te komen over de substantie die mogelijk werd ingespoten.”

Voorlopig is er niemand opgepakt in het onderzoek. “Onze recherche werkt hard aan het dossier en doet er alles aan om de zaak op te lossen.” tdk

MEER OVER KV Mechelen