Man bedreigt leerkracht met alarmpistool in Anderlecht: dader nog op de loop, alarmpistool gevonden

In de Brusselse gemeente Anderlecht is de politie op zoek naar een man die een leerkracht in een school heeft bedreigd met een alarmpistool. Eerdere berichten over een gijzeling blijken niet te kloppen. Leerkrachten en leerlingen zijn in veiligheid gebracht. Er zijn geen gewonden gevallen. Het alarmpistool is gevonden in de buurt van de school.

Even na de middag zagen getuigen dat iemand met een handwapen het Institut de la Providence in de Habermanstraat binnenstapte. Even later weerklonk ook een schot.

"Er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen projectiel gevonden", zei politiewoordvoerster Sarah Frederickx in de loop van de namiddag. "Iedereen die in het gebouw aanwezig was, is in veiligheid gebracht, en de school wordt nu grondig doorzocht."

Volgens de politie zou ook een leerkracht bedreigd zijn maar de juiste omstandigheden van het hele incident zijn nog onduidelijk. De politie heeft een veiligheidszone afgebakend rond de school, maar die is intussen opgeheven. 

De zoektocht naar de verdachte wordt voortgezet. Het parket deelt mee dat het alarmpistool gevonden is in de buurt van de school en dat de dader al is kunnen ontkomen vóór de politie ter plaatse kwam.

"Verschillende mensen waren aan het huilen", getuigt een leerling aan het persagentschap Belga. "De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten."

Momenteel worden verschillende getuigen nog door de politie verhoord. Het gerecht is bezig met een onderzoek.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse in Anderlecht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen