Politie nog steeds op zoek naar man die leerkracht bedreigde met alarmpistool in Anderlecht, parket opent onderzoek

 ©  BELGA

In een school in Anderlecht is maandagnamiddag een schot gelost. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Volgens de Brusselse politie zou een leerkracht bedreigd zijn, maar de juiste omstandigheden van het hele incident zijn nog onduidelijk. Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek, meldt het parket.

kma

Volgens politiewoordvoerder Sarah Frederickx is iedereen in veiligheid gebracht, ook de leerkracht die bedreigd werd. Momenteel is de politie wel nog op zoek naar de man. ‘Hij vormt geen gevaar, want het gaat mogelijk om een alarmpistool en dat vuurt geen kogels af’, zegt Frederickx.

Getuigen zagen maandagnamiddag omstreeks 14 uur hoe een persoon die een handwapen bij zich had, een school in de Habermanstraat in Anderlecht binnenstapte. Even later weerklonk ook een schot. ‘We zijn de school en de omgeving aan het uitkammen om die man te vinden’, aldus Frederickx nog.

Volgens het getuigenis van een leerling was er heel wat paniek na het incident. ‘Verschillende mensen waren aan het huilen’, zegt de leerling aan persagentschap Belga. ‘De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten.’

De dader werd tijdens het doorzoeken van het gebouw niet aangetroffen, zegt het parket in een persbericht. ‘Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval te achter halen.’ De lokale politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Meerdere getuigen van de feiten worden momenteel verhoord door de politiediensten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

 ©  BELGA