BELGA/DIRKX

Nijpend tekort aan chauffeurs die festivaltoiletten rondbrengen

Er zijn te weinig chauffeurs om mobiele toiletten naar festivals en evenementen te brengen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij een aantal grote spelers in de provincie Antwerpen. "We zullen sommige organisatoren moeten teleurstellen want we geraken er niet", klinkt het.

"Ik heb honderden mobiele toiletten te huur, maar wat ben ik ermee als ik ze niet op de locatie kan krijgen," zucht een Kempense verhuurder van sanitaire wagens, urinoirs en mobiele toiletten. Net zoals zijn collega's wil hij liever niet met naam en toenaam geciteerd worden. Maar overal horen we dezelfde noodkreet. De bedrijven vinden op de krappe arbeidsmarkt te weinig chauffeurs. De late uren, het juiste rijbewijs en het weekendwerk maken de zoektocht naar geschikt personeel extra moeilijk. "Een tegenvaller want het is de eerste onbezorgde evenementenzomer sinds de start van de coronacrisis", klinkt het. Het gaat om grote bedrijven die kind aan huis zijn bij de bekende nationale festivals, en vele lokale evenementen.

Minder toiletten op festivals?

De zaakvoerders voorspellen dat sommige organisatoren deze zomer de gevolgen zullen voelen. "Ik kan sommige kleinere klanten niet garanderen dat ik toiletten voor hun evenement kan leveren. Denk aan kermissen of fuiven van de jeugdbeweging. De grote festivals zullen wel oplossingen vinden." Een andere bedrijfsleider laat weten dat hij noodgedwongen klanten weigert. "Als ik aanvragen krijg uit West-Vlaanderen dan moet ik die mensen teleurstellen. Ik raad hen aan om dichter bij huis mobiele toiletten te zoeken. De stijgende brandstofprijzen helpen ook niet." 

Meest gelezen