Radio 2

Jasper uit Waregem deelt zijn strijd tegen kanker op sociale media

Jasper Decock uit Waregem deelt zijn strijd tegen lymfeklierkanker op Instagram. Het begon als een manier om familie en vrienden te informeren over zijn gezondheid, maar intussen volgen vele anderen zijn verhaal. "Veel lotgenoten sturen een getuigenis en daar heb ik veel steun aan."

Jasper Decock kreeg eind vorig jaar te horen dat hij lymfeklierkanker heeft. "Ik voelde een gezwel in mijn hals. Eerst dacht de dokter aan klierkoorts. Maar toen dat gezwel bleef groeien, zocht ik andere opinies. En dan kwam die diagnose. Op zich was dat niet zo'n harde klap. Dat is iets wat geleidelijk aan bij mij binnengekomen is."

Bezorgde familieleden en vrienden stuurden geregeld berichten om te informeren naar Jaspers gezondheid. "Op den duur wist ik niet meer wat ik aan wie geantwoord had. Daarom ben ik met die Instagrampagina begonnen. Mijn vriendin vroeg of ze die mocht delen. En zo is dat beginnen rond te gaan. Ik krijg heel wat reacties, zeker van mensen die ook kanker hebben of die genezen zijn. Daaruit haal ik wat steun."

Nieuwjaarsbrief

Intussen volgen zo'n 3.000 mensen het verhaal van Jasper. De pagina heeft een opvallende naam: "Kameleoncocktail". Jasper: "Dat komt uit de nieuwjaarsbrief die mijn oudere broer elk jaar schrijft. Dit jaar gebruikte hij daarin dat woord: kameleon verwijst naar mijn tumor en cocktail naar de chemotherapie die de ziekte moet doen verdwijnen."

Intussen is Jasper aan de beterhand: "Mijn chemo is achter de rug en begin volgende maand is er de laatste sessie immuuntherapie. Daarna volgt er een scan en hopelijk krijg ik dan het goede nieuws dat alle kankercellen verdwenen zijn."

Meest gelezen